Kurtlar vadisi vs Ezel

İki dizinin birbirine benzer bir tarafı yok ki, neden kıyaslanır anlamam. Kurtlar Vadisi senaryo olarak daha ciddi bir konumda ve orada yaratılan her bir karakterin gerçek hayatta bir karşılığı var. Kurtlar Vadisi ülkedeki yer altı dünyasının bir aynasıdır.

Ezel dizisinde bir kişinin sevgilisinden ve arkadaşlarından intikam alması konu alınıyor. Kurtlar Vadisi'nin ciddi ambiyansından baya baya uzak bir dizi yani. Hatta o intikam olayını doğru düzgün tamamlayamamışlardı bile. Sonra Ramiz dayının maceralarına falan bağladılar. Öyle çok abartılacak bir tarafı da yok bu dizinin.

Erlik gibi bir kanalada objektif değil demessin.Videoda herşeyi anlatıyor doğrusunu yanlışını,Ve elbette bir dizi izlediğimiz için her dizide olduğu gibi bu tarz dizilerde de saçmalıklar olur.Ama bu dizinin kötü olduğunu göstermez.Ezelinde saçmalıkları vardır,Vadininde önemli olan senaryosu ve seni içine sokan atmosferi.
Bu video'a objektif demeyen adam yani :D. Gayet güzel bir video bu arada güzel bir şekilde karşılaştırma yapılmış. Ezel Kurtlar Vadisi'nin yanına yaklaşamaz bile.

Video'da denildiği gibi Ezel zaten 2. sezona girmeden hikaye bitti yardıma Tuncel Kurtiz yetişti. Tuncel Kurtiz olmasaydı her şey daha farklı olabilirdi.
Vadiyi yeterince izledim, objektif değil deme lüksüne sahibim. Başrolün karakter gelişiminin ne kadar hızlı ve yedirilmeden yansıtıldığını anlatıyor mu? Ayrı ayrı diziler çekilebilecek derinlikte karakterlerin ne kadar mantıksız harcandığını (bkz. Laz Ziya) anlatıyor mu? Hikayeye hiçbir etkisi olmayan, zaman kaybı Eren ve Ömer Baba’nın neden saatlerce önümüze konduğu, özgünlükle iddia ettiği Vadi’nin özellikle “babaları infaz” bölümünün/sahnelerinin Godfather II kopyası olduğunu anlatıyor mu veyahut Polat’ın iki üç kere dublajının değiştiğini, on bölüm gayet doğalken bir başka on bölüm kapı duvar suratlı Cyborg’a dönüşmesini? Bir çok şey daha yazabilirim. Vadi potansiyeli olan, bence harcanmış, izlediğime memnun kaldığım ve tekrar izleyebileceğim bir dizi. Ama teknik anlamda Ezel’in yanında yamalı bohça kalıyor.

Eleştirenler Necati Şaşmaz'dan dolayı eleştiriyor genelde ama Polat Alemdar'a tip olarak ondan başkası yakışmazdı orası kesin. Necati Şaşmaz'ın başka yapımlarda yer almaması da Polat Alemdar büyüsünü hiç bozmamış oldu. Bu da Kurtlar Vadisi'ni farklı kılıyor. Necati Şaşmaz'ın kötü oyunculuğunu, mimiksizliğini de Polat Alemdar'ın kişisel özelliği öyleymiş gibi kabul etmek daha çekilir kılacaktır bu durumu.

Kurtlar vadisi bana göre Türkiye tarihinde yapılmış en iyi dizidir, üstüne yoktur. Gerek karakterler, gerek senaryo gerçekten bir şaheserdir. Oyuncu seçimleri, oyuncuların performansı gerçekten üst düzeyde (Cahit dışında.). Kurtlar vadisi pusuda siyasi ve politik olaylar, topluma verilen mesajlar, bulunduğu dönemin Türkiye gündemini ele alıp, bu etkenlere göre mükemmel bir senaryo uyarlayıp yazmak gerçekten kolay değil. Ama şunuda söylemek lazım Memati öldükten sonra dizi bitti der herkes gerçekten de öyle. O sezondan sonraki senaryo gittikçe kötüleşti. Son olarak kurtlar vadisi 97.bölüm mahkeme sahnesi tüm Türk dizi sahnelerine bin basar diyorum ve yazıyı bitiriyorum :D (397 bölüm diziyi izledim.)

Vadiyi yeterince izledim, objektif değil deme lüksüne sahibim.
Değilsiniz.
Başrolün karakter gelişiminin ne kadar hızlı ve yedirilmeden yansıtıldığını anlatıyor mu?
1646219189889.png

Hikayeye hiçbir etkisi olmayan, zaman kaybı Eren ve Ömer Baba’nın neden saatlerce önümüze konduğu anlatılıyor mu?
Saatlerce değil, ayrıca bu bir sosyal medya söylemidir.
özgünlükle iddia ettiği Vadi’nin özellikle “babaları infaz” bölümünün/sahnelerinin Godfather II kopyası olduğunu
Özgünlük iddiası verilmedi. Araştırırsan hangi filmden esinlendiklerini görürsün.
Veyahut Polat’ın iki üç kere dublajının değiştiğini, on bölüm gayet doğalken bir başka on bölüm kapı duvar suratlı Cyborg’a dönüşmesini?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sadece bir kere değişti.
Bir çok şey daha yazabilirim.
Yazacağını düşünmüyorum çünkü içi boş söylemler.
Değilsiniz.

1646219189889.png

Özgünlük iddiası verilmedi. Araştırırsan hangi filmden esinlendiklerini görürsün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Sadece bir kere değişti.

Son düzenleme:
Değilsiniz.

Eki Görüntüle 1320473

Sadece bir kere değişti.

Ne anlatıyosun birader? Anti-tezin varsa sun, Pintipanda videosu ne alaka 😁 Abdülhey’le Erhan’ın da sesleri değişti mesela, Polat’ın Suriye’den dönüşü hepten verilmedi, bunlar da sorun teşkil etmiyor değil mi? Binlerce dizi film izledim sizin gibi hiçbir şeye aşık değilim. Videolar objektif değil. Vadi reklam edildiği kadar özgün değil. Birçok hata ve mantıksızlık var. Mükemmel olabilirdi, olmamış. Kabul etmek zor değil, ergenlik zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı