Kuru buz soğutma sistemi kullanılır mı?

Ryujin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü pc im ile ilgili değişiklikler yapmayı düşünüyorum. Bilgisayar bileşenlerini masaya sabitlemeyi düşünüyorum. Soğutmada kullanacağım fanların önüne ızgaralı bir kafes benzeri bir şeyin içine kuru buz koyup fanların üflediği havayı soğutarak sisteme ulaşmasını istiyorum. Normal buz eridiği için kullanamam. Sizce böyle bir sistem çalışır mı? Sisteme gelen havayı soğutma ünitesinden geçireceğim kısaca.

Kuru buzda sürekli yerinde kalan bir şey değil ki karbondioksitin katılaşmış hali sadece. Kuru buzda zamanla buhara dönüşerek kaybolacaktır.

Bunu bilmiyordum. Bir video da görmüştüm adam üstüne erimiş metal döküyordu orda erimedi diye güvenmiştim. Sizce alternatifi olabilir mi bu sistemin?
Direk saf suyun içine koyabilirsin, internette de örnekleri var.

Bunu bilmiyordum. Bir video da görmüştüm adam üstüne erimiş metal döküyordu orda erimedi diye güvenmiştim. Sizce alternatifi olabilir mi bu sistemin?
Hocam sandığınız şeyin gerçek olduğu senaryoyu bir hayal eder misiniz?

Sanırım pc nin üzerine erimiş metal dökülüyor falan zannettiniz. Ben kuru buz dan bahsediyorum. Kuru buz un üstüne erimiş metal döküyorlardı. Pc ye tabiki de erimiş metal dökmem :D
Hayır ondan bahsetmiyorum. Kuru buzun bitmeyecek olmasını düşünmüşsünüz ya onu diyorum. Gaflet sonucu böyle bir sanıya kapılmış olabilirsiniz tabii ama bana ilginç geliyor.

Bu tarz bi şey yapabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direk saf suyun içine koyabilirsin, internette de örnekleri var.
Saf su aklıma gelmedi değil ama çok yapmak istediğim bir şey değil. Pc ye zarar vermez tabiki de kuru buz un dışarı verdiği soğuk buhar ın sistemin içerisinde renklecenek olması da beni kuru buz yöntemine itti. Acaba döngüye sokamaz mıyım? Mesela iki kuru buz um var fanlar havayı üfledi ilk kuru buzdan geçti ikinciye gelirken hava bir şekilde ikiye ayrılsın ve bir kısmı pc ye bir kısmı ikinci kuru buza gitsin. İkinci kuru buzdan çıkan hava birinciye geri dönsün. Böylece kuru buzlar sürekli soğuk kalır. Ama kuru buz sadece sıcaklık ile mi eriyor onu bilmiyorum. Sizce bu nasıl olur?

Hayır ondan bahsetmiyorum. Kuru buzun bitmeyecek olmasını düşünmüşsünüz ya onu diyorum. Gaflet sonucu böyle bir sanıya kapılmış olabilirsiniz tabii ama bana ilginç geliyor.
Kuru buz un fiziksel yapısı hakkında çok bilgim yok. Sadece birkaç videoya göre konuşarak sormak istedim. Hem bu sayede kuru buzun ne şartlarda eridiğini vs öğrenmiş olurum. Kuru buz sadece sıcaklık ile mi eriyor yoksa başka bir durumu var mıdır siz biliyor musunuz acaba?

Kuru buzda sürekli yerinde kalan bir şey değil ki karbondioksitin katılaşmış hali sadece. Kuru buzda zamanla buhara dönüşerek kaybolacaktır.
Tam aklımdaki şeyin cevabını vermişsiniz teşekkür ederim. O zaman kuru buz hayal oluyor. Peki sizce buzu bir kenara koyarsak soğutma sistemini ekstra fan ve sıvı soğutma harici nasıl güçlendirebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı