Kuru öksürük nasıl geçer?

Birde şey dicem seni korkutmak veya üzmek istemem ama kuru öksürük belirtisi vesaire domuz gribiyle uyuşuyor (yanma hissi dahil)
Kriptik taş deniyordu sanırım. Bağdemciğinde onlardan oluşunca da oluyormuş bu durum. En azından doktor bana böyle söyledi doğrumu bilmiyorum.

Aynı sorun bende de var sürekli öksüresim geliyor. Öksürüyorum hiçbir şey çıkmıyor temiz öksürük. Doktor boğazımın iltihap kaptığını söyledi.
Bana da aşağı yukarı aynı şeyi demişti. Geçmedi bir türlü. Sizde durum nasıl?
Kriptik taş deniyordu sanırım. Bağdemciğinde onlardan oluşunca da oluyormuş bu durum. En azından doktor bana böyle söyledi doğrumu bilmiyorum.
Var mı bunun bir tedavisi?
hocam ağzınızda 12 dakika deniz suyu bekletmemizi söyleyen bir yazı görmüştüm çok saçma gelebilir ama denemekten zarar gelmez
İğrenç. 🤢
Öksürük arttıran bir ilaç vardı, adını unuttum. Dolapta var, birazdan gidip bakarım ismine. Onu içip balgam atmaya çalış. Doktorun verdiği ilaçta büyük ihtimalle balgam attırıcı.
Baktınız mı hocam?

Katarin hocam. Size de sanırım ondan vermiş.
Hatta Katarin ilacının 2 çeşidi var hocam bende. Aslında iyi ilaçlar. Dayanamayıp içmiştim demin. Öksürük krizimi geçirdi bayağı. İlaç mavi-lacivert bir şey mi?
Kokudan ziyade diş sağlığı için demiştim, sonuçta asitli madde, dişe zarar verme olasılığı sıfır değil.
Anladım. Doğru diyorsunuz. Dişlere zarar verebilir.

Astımı küçükken geçirmiştim ve iyileşmiştim. Bundan 4 hafta önce epey sağlamdım. Ne öksürük vardı, ne gıcık vardı ne de başka bir şey. Şu an hafiften boğazım sakinleşmeye başladı. Ama hala çok hafiften bir yanma hissi geliyor boğazımda.
hafiften boğazın yanması reflü belirtisidir.

Yanlış hatırlamıyorsam altı lacivert, üstü açık mavi.
Evet hocam. Aynı ilaçlarımız var. Diğer Katarin bittiğinde gidip almıştım eczaneden. Eczacı bunun da grip ilacı olduğunu söylemişti. O ilacı bulandan Allah razı olsun cidden. Ama keşke kalıcı olarak kurtulsam bundan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı