Kurye arkadaşlar ne kadar para kazanıyorsunuz?

Şuanda sigortalı olarak bir işyerinde haftada ortalama 60 saat çalışarak aylık 11-12 arası gelir elde edebilirsin ki bu da asgari ücretten düşük aslında. Ya da kendi motosikletini alıp, şirketini açarak çeşitli firmalarda (getir, trendyol) çalışarak daha fazla kazanabilirsin. Bundaki asıl olay çalışma saatleri. Trendyol, getir gibi firmalarda çalışanlar günlük olarak çok çalışmalı ki gelir elde edebilsin. Günde 14 saat çok normal mesela bir esnaf kurye için. Hatta bazı firmalar günde minimum 12 saatten açıyor kapıyı. Günde 9-10 saatten fazla çalışırsan benim edindiğim tecrübeye göre kaza ihtimalin deli dehşet artıyor. 30 yaşındayım ve 16 yaşından beri motosiklet kullanıcısıyım. 18 yaşından beri de ara ara kuryelik işi yaptım. Aldığın riske değecek bir iş değil.

Sorsan 40k 50k kazanan var. Kurye olarak konuşuyorum imkanı var ama 1 ay. Sürekli o tempoda çalışmak mümkün değil. Günde 15 - 16 saat nefes almadan paket atamazsınız 1 ay boyunca. Makul rakamlar çalışma potansiyelinize göre 15-25 arası. Fakat 25 kalması için de çok sıkı çalışmanız gerek.

Sorsan 40k 50k kazanan var. Kurye olarak konuşuyorum imkanı var ama 1 ay. Sürekli o tempoda çalışmak mümkün değil. Günde 15 - 16 saat nefes almadan paket atamazsınız 1 ay boyunca. Makul rakamlar çalışma potansiyelinize göre 15-25 arası. Fakat 25 kalması için de çok sıkı çalışmanız gerek.
Net mi brüt mü?

15-25 arası olan net kalan. Yakıt, vergi, bağkur ve muhasebe giderlerini düştükten sonra kalan.

Bu işe girmek isteyenler için kendi gördüklerimi ve tecrübelerimi anlatayım umarım yardımcı olur;
Dayım pandemi döneminde İstanbul/Sultanbeyli'de Trendyol'da kurye olarak işe başladı. İşleri başta çok güzel gidiyordu (yaklaşık 2 sene) o kadar yoğun oluyorlardıki sabahtan akşama kadar çalışıyorlardı. 2021 kışın'da bildiğimiz gibi dolar 2 katına çıktı, benzin fiyatları tavan yaptı ve neredeyse yılbaşına kadar çalışıp kazandıkları günlük yol yemek masrafına denk geliyordu. Daha sonra yılbaşında trendyol enflasyonla çok ters orantılı bir ücret açıkladılar. Daha sonrasında 2022 yazında pandemi bitti ve işleri dahada bi azaldı ve benzinin sürekli artmasıyla neredeyse zararına çalışıyorlardı. Araştırırsanız bir aralar kurye grevi vardı, o sürede bayağa bi işçi kaybettiler (dayımda aralarındaydı) ama daha sonra grev karşılık verdi, şuan en son duyduğum paket başına aldıkları ücret 8 TL.
İş şu şekilde işliyor; sabah şubeye gidiyorsunuz, şubeye bir kamyon dolusu kargo dökülüyor ve bütün çalışanlar bir arada kargoları mahalle mahalle ayırıyor. Ben a mahallesindeyim ve a mahallesinin kargo arabasını alıp kendi arabama yüklüyorum ve kargomu dağıtıyorum. Daha sonrasında günlük iş yoğunluğuna göre öğle akşam olmak üzere bu iş gerçekleşiyor. (Akşam seferi genelde kampanya dönemlerinde oluyor, yoksa zor) İş gerçekten çok zevkli kuryelerin kendi uygulamaları var paneli falan çok kullanışlı. Eğer o gün işiniz az olursa sabah ve öğlen seferini dağıttınız evinize gidebiliyorsunuz ama bu tabiki iyimi kötümü size kalmış çünkü maaşınızı kendi çalışmanıza göre belirliyorsunuz. Maaş konusuda şu şekilde dağıttığınız paket başına ücret alıyorsunuz 100 paket ise 800 TL- bazen paket fazla geliyor iş arkadaşlsrınızda kabul ederse onların mahallesindeki paketleri falsn dağatabiliyorsunuz- aldık ama benzin falan kendi cebimizden çıkıyor eğer o ay diyelimki çok az paket geldiyse minimum olarak asgari ücreti veriyorlar. İş için en fazla 5 yaşında bir ticari araba istiyorlar, şirket açmak gerekiyordu galiba fatura kesiyorsunuz verigisnide ödüyorsunuz,asgerlik falan klasik şeyler öbürleri. Son olarak işte çalışan abiler söylüyor aylık geçen ay 8-12 saat çalışmayla 50.000 TL fatura kesmiş ama tabiki içinde kendi gelirleride var, eğer işler güzelise şuan 20.000-25.000 kar ediyorlardır.
Sormak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince cevaplarım.

Günde 100 paket atılsa 1000tl. Sadece uyumak için eve gitsen ve hiç izin yapmasan ayda 30.000tl eder. Bunun giderlerini çıksan 15-20 arası eder. Çok ciddi disiplinle(köle) çalışırsan. Biraz fazla atıyor bu kuryeler maaş konusunda bunu bir süredir fark ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı