Kuryeye bozuk para vermek

Kamu adına çalışan birine zaten bahşiş veremezsin dostum. O bahşişini devletten alıyor. ABD'de garsonların ve kuryelerin asıl geçim kaynağı bahşişlerdir. Bahşiş kültürü var orada ve bu iyi bir şey. Kimsenin eline 1-2 TL yapışmaz merak etme.
Egitim ve saglik hizmetleri devlet tekelinde degil. Bahsisini degil calistiginin karsiligini isvereninden aliyorlar. Yapmasi gereken isi yapan birisine bahsis vermek mantikli gelmiyor. Isini duzgun yapmadiginda da -'li bahsis verebiliyorsak fikrimi tekrardan gozden gecirebilirim. :)

Kamu adına çalışan birine zaten bahşiş veremezsin dostum. O bahşişini devletten alıyor. ABD'de garsonların ve kuryelerin asıl geçim kaynağı bahşişlerdir. Bahşiş kültürü var orada ve bu iyi bir şey. Kimsenin eline 1-2 TL yapışmaz merak etme.
Kuryeler bir kuruş maaş almasa dediğiniz mantıklı ama maaşı olan insana ek bir şey verme ihtiyacı neden duyuyoruz ve neden sadece kurye, garsonlara ? Bu kadar yardımseverseniz her mesleğe bahşiş verin de samimiyet ya da mantık anlamında taşlar yerine otursun.

Ben bahşiş vereceğime patronu maaşına zam yapsın. Ben de iyi müşteriyim, harcama yapmışım, sipariş vermişim, param azalmış, o da bana bahşiş versin o zaman.
Onlar zaten sigortalı maaşlı işlerde çalışıyor, paralarını kazanıyorlar. Gidin parası işi olmayan verin bahşişinizi.

Bahşiş verdiğin zaman burun kıvıranlar var 5 lira bir para değil fakat gönülden kopan bir şey bu bende artık vermiyorum kurye için 100 TL falan vermek lazım herhalde bizim milleti anlamak zor.
Kuryeler yanında işletme sahipleri de bir garip. Bugün Yemek Sepetinden tavuk dürüm sipariş verecektim. Zaten her şey pahalı. Sürekli yemek yediğim yer 30 Liralık dürümü 45 Lira yapmış. Telefon açtım yine mi zam geldi dedim. Hayır beyefendi 15 lira kurye-getirme ücreti ekledik fiyatlarımıza. Siz gelip alırsanız 30 lira dedi. Dürümcüde 2 KM uzaklıkta bir yerde. Sizin motor kilometreye 7,5 Lira mı yakıyor dedim, kapattım. Sonra bizim karşı komşu yemek sepetinden aynı firmaya sipariş vermiş. Ödemeyi kapıdan ödeme yapmış. 55 Lira almışlar. Kadına dürüm 45 Lira, 10 Lirada getirme ücreti demişler. Artık firmalar kuryeler üzerinden de dolandırıyorlar.

Kuryeye bahşiş verdiği hizmet sonucu verilir. Eğer verilen hizmetten memnun kaldıysan bu memnuniyetini bahşiş vererek gösterirsin. Kurye ve garsonlara bahşiş vermek gelenek gibi bir şey. İsteyen verir isteyen vermez.

Karda buzlu yolda akşamları sen oturup yayıla yayıla film keyfi yap diye motorla yol geziyor o kurye dediğiniz adamlar. Biraz respect 😊
Zorla mı yapıyorlar, bedavaya mı yoksa hayrına mı taşıyorlar ? O zaman okula gelen öğretmen senin çocuğun için karda çamurda okula geliyor ona da bahşiş verin. Bu işin sonu olmaz herkes şartlarına göre işine giriyor fazlasını ummak hak değil. Yapmayın hocam komik duruma düşüyorsunuz kurye duyarı artık prim yapmamalı...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı