Kuş sahibine nasıl alışır?

467597

Hectopat
Arkadaşlar Teyzem bize bir kuş hediye etti ve onu evime getirdim, sapsarı renginde cinsiyeti kız. Fakat yeni bir ortama girdiği için rahat ve mutlu olduğunu düşünmüyorum, kafesi var içerisinde yemi ve suyu var. Daha bir buçuk aylık sanırsam, sorum bana nasıl alışır, neler yapmalıyım. Bazıları kuşuyla çok eğleniyor, kafalarına falan konuyor hatta. Ben de böyle olmak istiyorum kuşumla, kafesine neler almalıyım ona neler yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Arkadaşlar Teyzem bize bir kuş hediye etti ve onu evime getirdim, sapsarı renginde cinsiyeti kız. Fakat yeni bir ortama girdiği için rahat ve mutlu olduğunu düşünmüyorum, kafesi var içerisinde yemi ve suyu var. Daha bir buçuk aylık sanırsam, sorum bana nasıl alışır, neler yapmalıyım. Bazıları kuşuyla çok eğleniyor, kafalarına falan konuyor hatta. Ben de böyle olmak istiyorum kuşumla, kafesine neler almalıyım ona neler yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi?
Başkan sürekli ilgilen. Elini içine sok oyna parmağınla sev.

Bizim de muhabbet kuşumuz var. Kuş besliyorsan ya içine ayna koyarsın canı sıkılmasın diye ama böyle sana çok alışmaz. Ya da kuşla ilgilenmen lazım sık sık. Sana alışması için elini kafesin içinde uzun bir süre tutabilirsin elinde sonunda biner. Eline bindiği an sana güvenmiştir demek. Eğitmek için ne yapabilirsin çok bir bilgim yok ama sana alışması için bunları yaparsan alışır.

Kuşu ilk ay elinle kavrayıp tutma çıkarmak için tutup çıkarma kapıyı aç kendi çıksın sokarken eline gelip kapısına sok kendi girsin eline gelince önce kafa sonra kulak sonra gagasını sev. Önce bırak güvensin sonra sev.

1 hafta boyunca kafesinden çıkarma ki etrafa alışsın. Sonra yavaş yavaş sakince eline almaya çalış. Böylece çabuk alışır. Alışınca sürekli ilgilen. Olabildiğince kuşu kafesinde değil kafesinin dışında tutmaya çalış. Uçsun, evde gezinsin falan. Daha iyi olur. En önemlisi ise; kuşu elinizin içine alarak yakalamayın. Bu kuşu korkutur ve sizden uzaklaşır. Ayrıca YouTube'da kuş besleme ile ilgili videolar seyredebilirsin.

Bizim de muhabbet kuşumuz var. Kuş besliyorsan ya içine ayna koyarsın canı sıkılmasın diye ama böyle sana çok alışmaz. Ya da kuşla ilgilenmen lazım sık sık. Sana alışması için elini kafesin içinde uzun bir süre tutabilirsin elinde sonunda biner. Eline bindiği an sana güvenmiştir demek. Eğitmek için ne yapabilirsin çok bir bilgim yok ama sana alışması için bunları yaparsan alışır.
Hocam elimi koymaya çalıştığımda kaçıyor benden, çok hızlı bir şekilde kanat çarpıyor endişelenip çıkarıyorum elimi ben de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı