Kuşum kafasını cama çarptı

Hocam veteriner değilim ama doktorum tıp bilgimle anca şunu söyleyebilirim kuşunuz için. Beyin sarsıntısı geçirmiş, en iyi ihtimalle hiçbir şey olmasa bile en azından şokta olması normal. Ciddi bir olay da gerçekleşmiş olabilir. Boyun- kafa kemikleri zarar görmüş olabilir ya da beyin kanaması geçirmiş olabilir. Kusma, bayılma, denge kaybı gibi semptomlar görürseniz şiddetli beyin sarsıntısı geçirmiş demektir kanama geçirmiş olma riski var. Siz en iyisi her halükarda en hızlı şekilde veterinere götürün. Bu tarz durumlarda yapabileceğiniz hiçbir şey yok ne yazık ki. Bekleyip görmekten başka
 
@Rustin Cohle dediğinizi yaptım kokuyu yaklaştırınca kafasını sallıyor yani tepki veriyor yaklaştırınca az az yana doğru ilerliyor.

Tepki veriyorsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi travma şok geçiriyor olabilir ara ara yoklayın tepkisel olarak sıkıntı yok ise zaman geçecektir ama sert bir darbe aldıysa kafaya beyin kanaması geçiriyor olabilir. Bir şey söylemek zor.
 
Beyin kanaması geçirip geçirmediğini anlayamaz mıyım?

İç hasar olduğu için zor anlamanız çok zor veteriner bir şeyler anlayabilir ben genel aldığım eğitim ile yardımcı olmaya çalışıyorum dışarıdan herhangi bir yara iz darbe var ise dikkatli bakın fiziksel olarak bir şey yok ise beyin kanaması düşük ihtimal.
 
Şokta ise eline al ve gıdığını oksa kuşların hoşuna gider ama iç kanama varsa geçmiş olsun.
Veterinere gidemiyorsam kuşunu sakinleştirmekten başka yapacağın bir şey yok.
 
Şu an uyku modunda, çok yara izi benzeri bir şey yok. Daha demin kanadını düzenledi ayağıyla, o şekilde hocam. Peki şokta ise ne kadara geçer? Fotoğraf da atabilirim istiyorsanız. Şu anda uyuyor gibi.

İlk vurduğunda elime gelmiyordu, şimdi yavaş yavaş elini uzatıyor.
 
Sanırım şok geçiriyor. Bir şey uzattığınızda yiyor mu? Üzülmeyin lütfen. 22 yaşındayım ve Tranot (balığım) öldüğünde çok ağladım, o zamanlar 11-12 yaşınlarındaydım. İnşallah iyileşir.
 
Sanırım şok geçiriyor. Bir şey uzattığınızda yiyor mu? Üzülmeyin lütfen. 22 yaşındayım ve tranot (balığım) öldüğünde çok ağladım, o zamanlar 11-12 yaşınlarındaydım. İnşallah iyileşir.

Çok teşekkürler cevap için dal darı seviyordu nerede olduğunu bulamıyorum ben duruma göre haber veririm inşallah ölmez venüs'üm. Verdim yiyor ama tam kavrayamıyor.
ölürsede benim yüzümden perdeyi kapatmalıydım ya.
 

Geri
Yukarı