Kusur oranı ne anlama gelmektedir?

Masrafları sigorta şirketi öder, araç sahibi değil.
Kasko varsa kasko öder dedim zaten. Peki kasko yoksa kim ödeyecek? Gökten inmeyecek ya para.
%100 kusurlu aracın kaskosu 2 tarafında masraflarını giderir. Tabii ki bu da araç sahibinin kasko ücretine yansır.

@omersrn71
Tutanağı tutarken iyi savunma yapılması lazım. Eğer ki iyi yapılmadıysa inceleyen ekspertiz eksik anlamış veya geçiştirmiş olabilir. Karakola gidip itiraz edebilirsiniz.

Kasko varsa kasko öder dedim zaten. Peki kasko yoksa kim ödeyecek? Gökten inmeyecek ya para.
%100 kusurlu aracın kaskosu 2 tarafında masraflarını giderir. Tabii ki bu da araç sahibinin kasko ücretine yansır.
Karşı tarafın masraflarını kasko karşılamaz. Sigorta karşılar. Kendi aracındaki masrafları kasko karşılar.

Olay eğer tam olarak anlattığınız gibiyse itiraz dilekçesi verin. Birçok kaza tutanağı gördüm ama sizin anlattığınız gibi haklı bir olayda yüzde 100 haklı tarafa verildiğine şahit olmadım. Bence ortada sizin düşündüğünüze ters bir durum var.

Tutanağı polis tuttu. Ancak A aracının sahibinden ve B aracının sahibinden ayrı ayrı savunma tarzında bir yazı istemişler.

Eki Görüntüle 949154

Eğer buna göre biz suçlu bulunuyorsak vay halimize. Adam yola fırlıyor, suçu bize atıyorlar, müthiş sistem gerçekten.
Tutanaktaki gibi geçiş üstünlüğü karşı taraftaysa %100 haksızsınız. Muhtemelen dur tabelası vardı sizin yolda.

Tutanaktaki gibi geçiş üstünlüğü karşı taraftaysa %100 haksızsınız. Muhtemelen dur tabelası vardı sizin yolda.
Kamera kaydı mevcut. Herhangi bir tabela yok. Üst yorumlarda attığım şemaya göre biz suçlu çıkıyoruz tamam da, bu kısımda sağ'dan gelen aracın durduğu yavaşladığı falan da yok direkt yoldan geçmeye giriyor.

Yol:
1617120434349.png

Tutanağı polis tuttu. Ancak A aracının sahibinden ve B aracının sahibinden ayrı ayrı savunma tarzında bir yazı istemişler.

Eki Görüntüle 949154

Eğer buna göre biz suçlu bulunuyorsak vay halimize. Adam yola fırlıyor, suçu bize atıyorlar, müthiş sistem gerçekten.
Kazanın gerçekleştiği yere dair fotoğraflar çektiniz mi? Gerçekten kavşak mıydı yoksa kapalı tek şerit yol muydu?

Kamera kaydı mevcut. Herhangi bir tabela yok. Üst yorumlarda attığım şemaya göre biz suçlu çıkıyoruz tamam da, bu kısımda sağ'dan gelen aracın durduğu yavaşladığı falan da yok direkt yoldan geçmeye giriyor.

Yol:
Eki Görüntüle 949175
KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU'nu

Hızın gerekli şartlara uygunluğunu sağlamak:

Madde 52

Fıkra A der ki: a) Kavşaklara yaklaşırken,dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak,

Yani kamera kayıtlarında da frene dair kanıt yoksa itiraz edebilirsiniz.
@FurkannC yanlış bir bilgi mi verdim? Niye üzgün attınız? Ben sizin mesajınızdaki şu ifade için attım. "Sağdaki araca her zaman yol vermek zorundasınız." Ben size attım diye yanlış bilgi bulunmayan mesajıma üzgün atmanız... Neyse.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı