Kuzenime dava açabilir miyim?

Merhaba. Bugün benden yaşlarca büyük olan kuzenimle (23 yaşında) bir kavga ettik. Olay şu; Steam'den bir sürü yayın açma isteği ve mesaj göndererek beni rahatsız etti. Ben de onu sadece bir kez "l*n" kelimesini kullanarak uyardım diye bu konularda hassas olan babama mesajlarımı yolladı + bazı sahte mesajlarımı yolladı (fake WhatsApp uygulamaları ile ayarlamış). Attığı fotoğraflarda ona sayısız hakaretler ediyordum ama öyle bir şey yapmamıştım gerçekte. Instagram hikayesinde beni etiketleyerek bir sürü küfür yazdı. O hikayesinden sonra birkaç yaşı büyük arkadaşı da Instagram hesabıma mesaj atarak şahsıma çok fazla hakaret etti. Bazı kızdığı insanları da depremzedeler ile dalga geçti diye paylaşıp milleti onlara kışkırtıyordu. Bana da muhtemelen aynısını yapmıştır. Instagram hesabıma hala arada bir küfürler geliyor sahte hesaplardan (kendisi mi yapıyor farklı insanlar mı bilmiyorum) ve kendisi de bana WhatsApp'tan birkaç hakaret etti. Ben, onun bana yaptıklarından katlarca fazlasını yapabilirim ancak hala saygımı bozmamayı tercih ediyorum. Babam da ilgilenmez zaten. O senin büyüğün istediğini der ama sen diyemezsin diyor.

Bu arada tüm sülalemiz onun akli dengesinin bozuk olduğunu söylüyor (yani dengesiz biri, onun dışında sorunu yok diye biliyorum). O yüzden konuşarak anlaşmaya çalışamam ve olayın o kısmını çoktan geçtik. Yaptıklarını ağır şekilde ödetmek istiyorum.

Şimdi size sormam gerekenleri sorayım.
1) Dava süreci nasıl işler?
2) Sonuçsuz kalır mı?
3) Sizce dava açmak bu olay için gereksiz mi?
Teşekkürler.

Ciddi kanıtlar sunarsaniz kazanırsınız ama kuzenin herhangi bir raporu varsa bir şey olacağını sanmam
 
Gerçekten dava açmak istiyorsanız bir avukata danışın. Normal zamanda avukatlar bile ücretsiz danışma hizmeti vermiyorlar forumda sizin sorununuzu tam yanıtlayabilecek kişilere ulaşma şansınız çok düşük. Hakaret davasında ilk aşamada aracı tutulur bir ücret karşılığı dava çekilmesi istenir çekilmezse davanın sonuçlanması beklenir bu süreç içinde haklı bulunursa karşı taraf para cezası alır ve bu süreç çok uzar ise ikinci kez dava açma hakkınız olur. Ben bu geçen zamanda çok yıprandım, ailem ve ben psikolojik sorunlar yaşadık vs. gibi sebeplerle manevi tazminat davası açabilirsiniz. İlk davayı kazanınca zaten manevi tazminat davasını da %90 kazandınız demektir.
 
Baktım da dava açma falan diyenler de olmuş hocam sen aç iş resmiyete binince zaten ailesini karakoldan arayacaklar çocuğu da korku salacak işin ciddiyetini anlayacak ve %100 suçlu çocuk cezasını çeker merak etme raporu olsa da olmasa da her türlü o korku yeter senin ciddiyetinin farkına varır çocuk.
 

Geri
Yukarı