KVK Servis Memnuyeti

Dr. Sheldon C.

Kilopat
Katılım
3 Mayıs 2017
Mesajlar
1.181
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen yaz Amazonda'dan aldığım Nokia 5.1 Plus telefonumda sağ üst köşede sarı renkte ekran yanığı oluştu. Ben de KVK garanti diye göndermemiştim (bir bahane bulurlar, kullanıcı hatası derler diye). 1 ay sonra bu leke daha da koyulaştı ve büyüdü. Sonra Whatsapp KVK'dan iletişime geçtim, onlar da belli talimatlarla servise kargolamamı söylediler. Çekinerek yolladım telefonu.

Ellerine ulaştıktan sonra aynı gün içinde kayıt ettiler. Garanti dahili - parça bekleniyor ibaresi düştüler. Ben çok şaşırdım. Çünkü internette, şikayet sitelerinde, bloglarda dolaşan çok kötü yorumlara bakarak böyle anında bir reaksiyon beklemiyordum. Sonra tekrar yorumlara baktım "bir-iki ay gelemeyen parçalar, tüketici haklarına şikayet edilerek telefonun parasını iade almak için açılan davalar, bu davaların bir yıl sürmesi" tamam telefonsuz kaldık dedim. Ertesi gün bir baktım ki parça geldi- işlem bekliyor demişler. Yuh artık dedim yine şaştım kaldım. Aynı gün gün ekran değiştirildi teslimat bekliyor deniliyordu. Ertesi gün elime ulaştı telefon. Yani yorumlara bakarak bu kadar memnun kalacağıma inanamaıştım. Bana mı denk geldi anlamadım. Herkes kötü yorumları paylaştığı için ben de iyi şeyleri paylaşmak istedim.

IMG-20210129-WA0000.jpg


1614373992471.png
 
Ben en son geçen sene KVK'ya Sony cihazımı vermiştim. Ekranı sorunlu cihaza sorunsuz demişlerdi.

Daha önce de Motorola telefonumun kamera lensini çizmişlerdi.

Ondan önce de Sony cihazımı serviste çizmişlerdi.

Önerim: Cihazı servise göndermeden önce tarih kanıtlı video ve fotoğraflarını detaylı çekin. Bir sorun oluşursa Tüketici Hakem Heyetine bu kanıtlar ile başvurabilirsiniz.
 
KVK bana telefon bilgilerini(İMEİ, model, marka)ve iletişim bilgilerini bir kağıda yazın demişti. Ben Bunu bilgisayda hazırladım düzgünce ve bu resimleri koydum. Sorunu açıkca belirttim. Renkli çıktı alarak kutunun içine koydum. Bunlar etkili olmuş mudur bilemem tabi.
 
Ben 5 sene önce kullanmaya başlamıştım. Çokça şey denedim. O zamanlar telefonlarıma hem KVK, hem de Arvato Teleservice bakıyordu. Arvato bir tık daha iyimserdi, ama ekran değişimi yaparken telefondaki yapıştırıcıları silememiş ve çakma ekran takmış gibilerdi sanki. Taktıları AMOLED ekran 1 ay sonra yanmıştı.
 
Belki zaman geçtikçe Tüketici Haklarını daha iyi öğrenen tüketiciler zarara uğrattıkça akıllanmış olabilirler diye düşünüyorum.
 
Belki zaman geçtikçe Tüketici Haklarını daha iyi öğrenen tüketiciler zarara uğrattıkça akıllanmış olabilirler diye düşünüyorum.
Ben zannetmiyorum. İsterseniz arşivden birkaç tanesini çıkarabilirim, kaç tane cihaz gönderdim. En son 5 sene önce elden teslim etmiştim, orada bir hanımefendi, aldığımdan beri kılıftan çıkmayan cihaza teslim kağıdında kılcal çizik yazmıştı. Hey gidi hey :D.
 

Geri
Yukarı