Kwm ve internet switch önerisi

Peki bana 7 kasayı tek monitör tek klavye ve tek mouse ile kullanabileceğim en F/P ürünü atabilir misin anlıyorsun belli ki? Direk onu alayım.

Bir de şu an da alacağım bu VGA switch ile yapılan işlem nedir öyleyse? Sadece ekranda görebiliyorsun ama her bir cihaza ayrı klavye mouse mu takıyorsun.
Aynen öyle, sadece görüntü anahtarlıyor. Birkaç çeşit Switch var:
  1. Ethernet switch (Senin attığın 8 portlu olan gibi) Bu switchlerinde tipleri var:
    1. Dumb switch
    2. Konfigüre edilebilir IT tipi ve bunlar da kendi içlerinde çeşitleniyor.
  2. KM switch (Sadece klavye ve mouse anahtarlamak için)
  3. V switch (Sadece görüntü anahtarlamak için)
  4. KVM switch (Hem görüntü hem de klavye ve mouse anahtarlamak için)
  5. Başka amaçlar için başka switchler de var elbette ama konumuzla alakası yok.
Senin işi uygun fiyatlı yapmak için KM ve V switchleri ayrı ayrı almak daha mantıklı. Ama tek olsun uğraşmayayım dersen 8 Portlu KVM alman (bütçeyi uçurman) lazım. Örnek ürün;
Switch
Pek seçenek de yok bu arada. Şu da ses de anahtarlayabilen bir model ama HDMI:
Switch

Ama mesela benim takıldığım nokta şu bu ürün mesela direk kullanım için
peki bu nasıl çalışıyor öyleyse?
Aynen öyle, sadece görüntü anahtarlıyor. Birkaç çeşit Switch var:
  1. Ethernet switch (Senin attığın 8 portlu olan gibi) Bu switchlerinde tipleri var:
    1. Dumb switch
    2. Konfigüre edilebilir IT tipi ve bunlar da kendi içlerinde çeşitleniyor.
  2. KM switch (Sadece klavye ve mouse anahtarlamak için)
  3. V switch (Sadece görüntü anahtarlamak için)
  4. KVM switch (Hem görüntü hem de klavye ve mouse anahtarlamak için)
  5. Başka amaçlar için başka switchler de var elbette ama konumuzla alakası yok.
Senin işi uygun fiyatlı yapmak için KM ve V switchleri ayrı ayrı almak daha mantıklı. Ama tek olsun uğraşmayayım dersen 8 Portlu KVM alman (bütçeyi uçurman) lazım. Örnek ürün;
Switch
Pek seçenek de yok bu arada. Şu da ses de anahtarlayabilen bir model ama HDMI:
Switch

Ama mesela benim takıldığım nokta şu bu ürün mesela direk kullanım için
peki bu nasıl çalışıyor öyleyse?
Ürünün çalışırken bir videosu falan yok mu? Bence bunlar görüntüyü anahtarlamışlar ama Klavye mouse'u sen kendin alıcıyı söküp takarak kullanıyorsun. Ya da alıcıdan da 5 tane vermeleri lazım çünkü USB anahtarlayan bir eleman yok. Söküp taktırıyorlar yüksek ihtimalle çünkü 5 tane USB uzatma kablosu vermişler. Tek alıcı olduğu için söküp takmak da kolay.

Ürünün çalışırken bir videosu falan yok mu? Bence bunlar görüntüyü anahtarlamışlar ama Klavye mouse'u sen kendin alıcıyı söküp takarak kullanıyorsun. Ya da alıcıdan da 5 tane vermeleri lazım çünkü USB anahtarlayan bir eleman yok. Söküp taktırıyorlar yüksek ihtimalle çünkü 5 tane USB uzatma kablosu vermişler. Tek alıcı olduğu için söküp takmak da kolay.
Aynen öyle görüştüm firmayla videosunu da iletti. Sök tak yapıyorsun 2 tane usb girişini ekran değiştikten sonra. Uzaktan kumanda ile ekran değişimi yapabiliyorsun o hoşuma gitti 😀. Sanırım o uzaktan kumandalı switch ile ethernet switch alıp kendim combinleyeceğim.

Aynen öyle görüştüm firmayla videosunu da iletti. Sök tak yapıyorsun 2 tane usb girişini ekran değiştikten sonra. Uzaktan kumanda ile ekran değişimi yapabiliyorsun o hoşuma gitti 😀. Sanırım o uzaktan kumandalı switch ile ethernet switch alıp kendim combinleyeceğim.
Mantıklı, çok daha uygun fiyata çözmüş olursun. 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı