KYK kredisi iptal edilirse faiz işler mi?

Trepeci

Hectopat
Arkadaşlar, ben şu an 3.sınıfım. Bu sene sonunda KYK kredisini iptal ettirmeyi düşünüyorum ama merak ettiğim bir nokta var. İptal ettirdiğim zaman şu ana kadar aldığım kısım için yine aynı şekilde faiz işleniyor mu? Ya da ben iptal ettirdikten hemen sonra faizsiz bir şekilde ödeyebiliyor muyum? İptal ettirsem en erken ne zaman ne şekilde ödeyebilirim? Daha önce yapmış olan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar, ben şu an 3.sınıfım. Bu sene sonunda KYK kredisini iptal ettirmeyi düşünüyorum ama merak ettiğim bir nokta var. İptal ettirdiğim zaman şu ana kadar aldığım kısım için yine aynı şekilde faiz işleniyor mu? Ya da ben iptal ettirdikten hemen sonra faizsiz bir şekilde ödeyebiliyor muyum? İptal ettirsem en erken ne zaman ne şekilde ödeyebilirim? Daha önce yapmış olan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Tabi ki işleniyor. Neden işlenmesin? :D

En erken şekilde odeyemezsin mezun olduktan 2 yıl sonra ödüyorsun olamazssan da aynı onun süresi olur 2024 olur mesela bitiş tarihi olur o tarihten sonra alamıyorsun ve 2 sene sonra o tarihten itibaren ödeme başlıyor sıkıntı yani.

Tabi ki işleniyor. Neden işlenmesin? :D
Elbette işlenir hocam. Merak ettiğim tamamını alıp, 2 sene sonra ödemeye başlamak ve iptal edip hemen ödemek arasında fark olup olmadığıydı.
Krediyi iptal edip peşin olarak direkt ödemiştim. Ödediğin zamanki verilen aylık kredi miktarına göre hesaplanıyor galiba. Mesela şu an kaç lira bilmiyorum ama diyelim ki 700 lira, 700 x aldığın ay = peşin ödeyeceğin miktar oluyor. Taksitli olarak ödenince faiz biniyor olabilir, bilmiyorum.
Şuan 850 lira alıyoruz hocam. Yani 3 sene boyunca aldığım ay tutarıyla mı çarpıyorum. Peşin ödersek ekstra bir ek ücret çıkmıyor diyorsunuz anladığım kadarıyla. Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi en erken mezun olduktan 2 sene sonra ödeme gibi bir zorunluluk var mı peki?

Elbette işlenir hocam. Merak ettiğim tamamını alıp, 2 sene sonra ödemeye başlamak ve iptal edip hemen ödemek arasında fark olup olmadığıydı.

Şuan 850 lira alıyoruz hocam. Yani 3 sene boyunca aldığım ay tutarıyla mı çarpıyorum. Peşin ödersek ekstra bir ek ücret çıkmıyor diyorsunuz anladığım kadarıyla. Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi en erken mezun olduktan 2 sene sonra ödeme gibi bir zorunluluk var mı peki?
Ben bölüm değiştirdim, bundan dolayı hemen ödeyebilmiş olabilirim emin değilim. Mayıs'ta iptal edip, bu yaz ödemiştim borcu. 31 Ağustos'tan önce ödenince de bi indirim oldu şu şekilde:

1644345114746.png

Ben bölüm değiştirdim, bundan dolayı hemen ödeyebilmiş olabilirim emin değilim. Mayıs'ta iptal edip, bu yaz ödemiştim borcu. 31 Ağustos'tan önce ödenince de bir indirim oldu şu şekilde:

Taksitle ödeme oluyor mu hocam mesela taksitle 10 bin TL borcu ödemek istesek ay da ortalama ne kadar öderiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı