KYK yurdunda kalmak için üniversiteye gitmek gerekli mi?

swica

Kilopat
Makaleler
1
Bu sene üniversite sınavına girdim. Üniversite tercihi yapmadan da KYK yurdunda kalınabiliyor mu? Yoksa üniversite tercihi yapmak zorunda mıyım KYK'de kalabilmek için? Zorundaysam eğer üniversiteye gitmesem sadece KYK için üniversite seçsem ve tüm sene üniversiteye gitmeyip sadece KYK'de seneye olan üniversite sınavına çalışabilme gibi bir olanak var mı yoksa üniversiteye illaki gitmek gerekiyor mu tercih yaptıktan sonra? Bu iki üç soruyu cevaplarsanız sevinirim. Seneye tekrar girmek istiyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır tercih yapmadan KYK'da kalamazsın. Öğrenci belgesi istiyorlar. Ama bölüme girip KYK da eğer şansına çıkarsa ve kayıt olursan okula gidip gitmemen çok da mühim bir şey değil. Ama burs olayında başarısız olursan bursunu kesiyorlardı aynısı yurt içinde geçerli olabilir bu konuyu iyice araştırmalısın. Ayrıca yapmayı düşündüğün şey çok saçma boşuna deneme bile bence.

Hayır tercih yapmadan KYK'da kalamazsın. Öğrenci belgesi istiyorlar. Ama bölüme girip KYK da eğer şansına çıkarsa ve kayıt olursan okula gidip gitmemen çok da mühim bir şey değil. Ama burs olayında başarısız olursan bursunu kesiyorlardı aynısı yurt içinde geçerli olabilir bu konuyu iyice araştırmalısın. Ayrıca yapmayı düşündüğün şey çok saçma boşuna deneme bile bence.

Seneye girmem lazım bu sene güzel olmadı ama aile evinde iyi bir ortam yok gibi çok sıkıldım bir ortamım yok ortamım olsun ve bu kötü ev ortamından kurtulup çalışayım diye böyle düşünüyorum. Ev ortamına alışıp evde de çalışabilirim ama bir zaman sonra insansızlık arkadaşsızlık çevresizlikten dolayı çok bunalacağım gibi hissediyorum zira bu sene de öyle oldu aynısını sonraki sene içinde yaşamak istemiyorum.

Bu bahsettiğin duyguyu biliyorum bu yüzden yaşadığın yerde kütüphane, gençlik merkezi vs tarzı yerler varsa gitmeni öneririm insan böyle yerlerde daha çok odaklanıp çalışabiliyor ders. Ayrıca şansın yaver giderse arkadaş bile edinebilirsin. Vehayut dershane gibi seçenekler de mevcut ama ne kadar yararına olur bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı