KZ ZS3 sağ taraf sadece bastırdığımda çalışıyor

• Konuyu başlatan Silinen üye 300257
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.701
S

Silinen üye 300257

Ziyaretçi
Yaklaşık 1 yıl kadar önce Knowledge Zegde ZS3 modeli kulaklıktan almıştım. Önce kulaklık kablosunda sol tarafa ses gitmesini sağlayan kablo gitti. Kablo 3 ince kablonun sarmal halinden oluşuyor. Biri mikrofonu biri solu biri sağı çalıştırıyor. Sol tarafı lehimler vb. bir şekilde çalıştırdım. Şimdi de sağ taraf bozuldu, sadece bastırdığımda çalışıyor serbest bıraktığımda tekrar gidiyor. Kablodan kaynaklanmadığından eminim, çünkü Bluetooth modülü ile de sadece bastırdığımda çalışıyor. İçini açıp uğraşmaya çekiniyorum, bozarım falan diye, yapabileceğim bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Gördüğüm kadarı ile kulaklık pinli tak çıkar şeklinde. En kötü senaryo ile dekoratif 3 damarlı bir kablo alınıp eski kablonun ucundaki pinler kesilip yeni kabloya birleştirilip makaronla da desteklendikten sonra kullanılabilir. Tabi sorunu görmediğimiz için sadece fikir.

Gördüğüm kadarı ile kulaklık pinli tak çıkar şeklinde. En kötü senaryo ile dekoratif 3 damarlı bir kablo alınıp eski kablonun ucundaki pinler kesilip yeni kabloya birleştirilip makaronla da desteklendikten sonra kullanılabilir. Tabi sorunu görmediğimiz için sadece fikir.

Zaten KZ'nin bakır yükseltme kabloları var, ben ondan aldım ama henüz gümrükte 15tl rehine kurtarma ücreti verip alacağım. Lakin sıkıntının kabloda olduğunu düşünmüyorum sıkıntısız bluetooth modülü ile de sadece bastırınca çalışıyor.

tarif ettiğiniz kadar tanımıyorum ürünü genel olarak pinli oluşu avantaj ve buradan devam edilip çözüm bulunabilir gibi geldi sadece.
kz-zs3-noise-cancelling-kulak-ici-kulaklik-03_large.jpg

Kulaklığın kablosunda sorun olsaydı bastırıldığında da çalışmazdı. Kablosunu değil kulaklığın iç aksamını bastırınca çalışıyor, demek ki içinde temassızlık var. Kablo değiştirmek fayda etmiyor, garantiye gönderip sıfırını almak mümkün olabilirdi lakin sol tarafın lehimlenmiş olması sıkıntı yaratabilir. Kablo boşa gitmesin diye yeni kulaklık alırken A pinli almak daha mantıklı. C ile A takabiliriz lakin A pin kadar sağlıklı olmaz.

Silinen üye 300257, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı