Laptop alsanız AMD mi Intel mi alırsınız?

Öncelikle söyleyeyim bu konular hakkında fazla bilgim yok o yüzden yanlışım varsa af ola. Sonuçta öğrenmek için soruyorum.
AMD mobil Ryzen modelleriyle Intel'i bayağı zorladığını düşünüyorum ve AMD hem GPU özelliğiyle hem de uygun fiyat yapısıyla daha önde gibi, sizce durum nedir? Laptop alsanız hangisini tercih edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanboy değilim de herhalde sen öylesin. Çünkü yeni Ryzen 3000 serisi işlemciler tek çekirdekte Intel'i yakaladı zaten. Sen halen geçemez diyorsun. O parası olmayanların işine yarar dediğin AMD, Ryzen 9 3950X'le Xeon işlemcilere kafa tutuyor ve Intel tarafında yakın fiyata bir rakibi bile yok. Yani çatlasan da patlasan da geçti kusura bakma :) O uyumsuzluk dediğin oyunların çoklu çekirdek optimizasyonunda geri kalmaları ki son zamanlarda düzeliyor artık, işlemciyle alakası yok.

Biraz araştır da öyle yaz bari, cehalet kokuyor mesaj yahu. Bak bu skor 3900X'in yani piyasada var şuan, 3950X'i sen düşün artık.
Hocam APU nun o skorları vermesi çok çok zor. Bunlar kağıt üstünde biz bunu böyle planlıyoruz planlarımız olursa da bu güçte olacak demek. En basitinden Thermal Throttling yaşayacağına eminim.

Hocam APU nun o skorları vermesi çok çok zor. Bunlar kağıt üstünde biz bunu böyle planlıyoruz planlarımız olursa da bu güçte olacak demek. En basitinden Thermal Throttling yaşayacağına eminim.

Asil Thermal Throttling'i Intel 11900K yasiyor suan. Technopat'in testleri sirasinda 100 derecenin ustune cikmis, sistem kapanmis. Sadece islemci 524W gibi inanilmaz fazla elektrik cekmis. AMD rakipleri cok daha az enerji tuketiyor ve 5800X eminim bu modelden az isiniyordur.

ben hafif , pili uzun dayanacak , 16gb ramli, ssd zaten şart, hafif işlerle uğraşırken sessiz çalışacak , ısınmayacak bi laptop arıyorum. Harici ekran kartı olmasa da olur. Çok oyun oynamıyorum. Nadiren csgo, valorant gibi oyunlara girer 1-2 el atar çıkarım. Bu oyunlarda en düşük ayarlarda 80+ fps akıcı oynatsa kafi. Ama bu oyun kısmı ilk önceliklerim arasında değil. Dediğim gibi prize bağlı kalmaksızın kullanabilceğim hafif ve serin~sessiz çalışcak laptop arıyorum. Huawei matebooklar gözüme çarptı ve bu cihazların işlemcileri amd r5 4600h. Sırf işlemci markası amd diye ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ki? (huawei matebook için yorumunuzu ve varsa bahsettiğim kriterlerde başka laptop önerisi de almak isterim)

--ek olarak--
bilg müh. öğrencisiyim. şuan sanallaştırma , wsl , vbox ve bir-iki ide dışında bir şey kullanmıyorum. üni hayatımda kullanmak için yeni bi laptop almak istiyorum. belirtmek istedim :)

Tam istedigin gibi bir model su hocam, kesinlikle oneririm;

Ryzen 5 4600H, rakibi Core i5 olmasina ragmen guc olarak Intel i7-10750H islemcisiyle kafa kafaya neredeyse. Bende ayni islemciyi kullaniyorum laptopta en ufak bir sorunum yok. Kullanmayan adamlar yorum yapiyor, veya en son 7-8 yil once kullanmis halen o gunun bilgisiyle yaziyorlar, cok takilmayin. Ustte attigim linke bakin mesela Intel'in amiral seviye islemcisi icin neler yazmis Technopat editorleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı