Laptop bakımı nasıl yapılır?

EmreDuyarr

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
51
Hemen hemen 1 yıl önce Gaming laptop aldım. Bu 1 yıl içerisinde elimden geldiğince temiz kullandım ama yine de az da olsa kirlendi. Makinenin içini temizlemek ve termal macun sıkmak istiyorum ama garantisini gideceğini bildiğim için açmak da istemiyorum içini. Nasıl temizletebilirim laptopumu şimdiden teşekkürler.
 
Laptop vidalarını boyuyorlar. Yani eğer herhangi bir açma girişiminde bulunursan boyası kalkıyor, garantisinin gittiği anlaşılıyor falan filan. Eğer temizleyeceksen bunu göze alman lazım.

Ayrıca siz bakımını yapmak zorunda değilsiniz, aldığınız yere yollayın temizlesinler.
 
Uğraşmak istemiyorsan, yetkili teknik servise ver.
Uğraşmak istiyorsan, bilgisayar modelini Youtube yaz ve kasa açma videosu bul. Sonrası zaten bilinen macun sürme olayı. Bazı kasaların açılması zor ya da farklı olabiliyor. Mesela benim eski bilgisayarın kasasını açmak için önce biraz açıp sonra kablo söküp açmak lazımdı. Eğer direk açsaydım pc çöp olacakmış.
 
Hemen hemen 1 yıl önce Gaming laptop aldım. Bu 1 yıl içerisinde elimden geldiğince temiz kullandım ama yine de az da olsa kirlendi. Makinenin içini temizlemek ve termal macun sıkmak istiyorum ama garantisini gideceğini bildiğim için açmakta istemiyorum içini. Nasıl temizletebilirim laptopumu şimdiden teşekkürler.
Hangi marka aldınız?

Monster marka bilgisayarlarda bu tür bakımlar yapmanız cihazı garanti dışına çıkarmadığından dolayı ilgili işlemleri siz yapabilirsiniz.

Haricinde ilgili markanın teknik servisine şahsen götürerek veya kargo ile göndererek de bu bakımları ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ama şu pandemi döneminde hem virüs tehlikesi hem de uzayan kargolama sürelerini göz önüne alırsak, bence biraz daha dayanın. :)
 
Teşekkürler Acer marka aldım göndersem bir sorun olmaz değil mi? Çünkü bir arkadaşım bilgisayarı temizlemek için yetkili servise gönderdiğinde bilgisayar daha kötü bir şekilde geri döndü hiç güvenemiyorum o yüzden yetkili servislere.
 
Isınmada artış yoksa açma hiç, dizüstüler çok sök-tak yapmaya gelmez, flex kablolar, soketler kırılıp dökülmeye başlar pür dikkat toplasan da.
 
Benim HP marka gaming laptopum var. Müşteri hizmetlerine temizlik ve RAM yükseltmesi için sorduğumda herhangi bir zarar vermezsen garanti dışı kalmadığını söylediler. Her markada farklı olabiliyor garanti durumu. Benimde temizlemem gerekiyor fakat herhangi bir yardımcı olabilecek video bulamadım. Model HP Pavilion Gaming 15 DK00013NT yardımcı bir video bilen var mı acaba?
 
Bazı laptoplar çok değişik şekilde (bence kullanıcı açamasın diye) açılırlar. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönder çünkü laptoplar PC gibi kolay söküp takılamıyor. Tüm laptopun değişmesine değmez.

İkinci olarak, servislere güvenememekte haklısın. Ücret almıyoruz deyip fan, RAM vs. birçok parçayı değiştiriyorlar. Korona sürecinde azıcık daha sabredip hem kargoların hızlı gelmesini hem de virüsün azalmasını bekleyebilirsin.
 

Geri
Yukarı