Laptop Boşta 60-70 Derecede Çalışıyor

The Janitor

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Laptopumun fanı temizlenip, termal macunları yenilenmesine rağmen işlemci sıcaklığı boşta 60-70 arası çalışıyor. Oyun oynamaya korkuyorum. Temizlik işlemini yaparken bir yanlış mı yaptım? Yoksa fan mı arızalandı ve yetersiz çalışıyor? Fan boşluğundan sıcak hava üflüyor ve yavaş dönüyor sıcak olmasına rağmen. Yardımcı olur musunuz?
 
Siz temizleme işlemini yapmadan önce böyle bir sorun yok muydu? Eğer öyleyse montajda bir hata yapmış olabilirsiniz. Temizleme işleminden önce de var ise yazılımsal bir sorun olabilir.
 
Öncesinde yoktu. Montaj hatası yok çünkü başka türlü oturmuyor parçalar yerlerine. Fanı bozmuş olabilir miyim acaba çünkü ızgaradan hava kuvvetli çıkmıyor. Yumuşak ve sıcak hava üflüyor fan. Yeni fan siparişi verdim ama o gelene kadar bir şeyler yapılabilir mi?
 
Fan boştayken az üfürür zaten rüzgar yapmasını bekleme. Montaj hatası olmadığına eminsen görev yöneticisinden işlemci kullanımına bak. Yazılımsal olabilir, virüs bulaşmış olabilir MBAM ile tarat.
 
Fan gelene kadar idare etmek için düşük güç moduna alarak kullanmak işe yarayabilir belki. İşlemciyi kısacağından sıcaklık biraz düşebilir. Ama sıcaklığı sürekli gözetlemenizi ve düşmüyorsa cihazı kullanmamanızı öneririm, artan sıcaklık başka donanımlara zarar verebilir.
 
Sistem yeni kurulduysa sanırım arkaplanda düzenleme işleri yapıyor bu da sıcaklığa neden olabilir. Ayrıca ilk SSD'ye geçtiğimde benzer bir sorun yaşamıştım ben de Yüksek Performans modunda aşırı artıyordu sıcaklık Dengeli'ye alınca normale dönüyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum bir süre sonra bunu yaşamadım bir daha.
 
Görev yöneticisinde performans sekmesinden işlemci kullanım değerlerine bak. Sen boşta derken belki işlemci kullanımdadır. Fan az üflemesi ve cızırdaması fan üzerine gelen parçayı fazla sıkıp fan kasasına yük bindirmiş olmandan kaynaklı olabilir. Kullandığın termal macun kalitesi, öncesinde yaptığın yüzey temizliği ve sonrasında tabla vidalarını sıkma derecesi de sonucu etkiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı