Laptop çift RAM takınca ekran gelmiyor

ardablt00

Femtopat
Daha fazla  
Excalibur G770 marka laptopumda Samsung 3200MHz DDR4 8 GB bir RAM vardı. Yetersiz geldiği için her şeyi aynı 8 GB RAM daha aldım. RAM'i bilgisayara taktım ancak klavye ışıkları yandı fanlar çalıştı görüntü gelmedi. 1. slota tek RAM takına görüntü geliyor ancak ikinci slota takınca görüntü gelmiyor. Alttaki slota takıp görüntü gelmeden hemen önce diğer RAM'i de taktım. Görev yöneticisinde RAM 8 olarak görünüyor ama CPU Z de 16 olarak görünüyor.

Hocam görüntü gelmeme sebebi RAM çalışamadığı için oluyor, masaüstünde de aynı şekildedir bu durum. Geçen gün 2 tane RAM aldım taktım bilgisayar çalıştı ama görüntü gelmedi, RAM'in tekini çıkardım denedim, görüntü geldi. Tek RAM ile çalıştırdım, kapattım bilgisayarı, 2. RAM'i yeniden taktım, biraz baskı uyguladım zarar vermeyecek kadar, yeniden açtım bilgisayarı ve sorunum kalmadı, görüntü geldi.

Hocam görüntü gelmeme sebebi RAM çalışamadığı için oluyor, masaüstünde de aynı şekildedir bu durum. Geçen gün 2 tane RAM aldım taktım bilgisayar çalıştı ama görüntü gelmedi, RAM'in tekini çıkardım denedim, görüntü geldi. Tek RAM ile çalıştırdım, kapattım bilgisayarı, 2. RAM'i yeniden taktım, biraz baskı uyguladım zarar vermeyecek kadar, yeniden açtım bilgisayarı ve sorunum kalmadı, görüntü geldi.
ikinci rami çalışırken takınca ekran geliyor ve sorunsuz çalışıyor ancak ram görev yöneticisinde 8 gb ram olarak görünüyor

Nasıl yani anlamadım hocam, bilgisayar çalışırken ram mi takıyorsun bilgisayara?
hayır şöyle önce 1. porta rami takıp bilgisayarı açıyorum sonra kapatıp öbür rami takıyorum. Bu şekilde yapınca görüntü gelmiyor. Bilgisayarın açma tuşuna basıp ekran gelmeden takınca ekran geliyor ancak görev yöneticisinde ram hala 8 görünüyor. biosta da durum aynı 2. port boş görünüyor

Hayır şöyle önce 1. porta RAM'i takıp bilgisayarı açıyorum sonra kapatıp öbür RAM'i takıyorum. Bu şekilde yapınca görüntü gelmiyor. Bilgisayarın açma tuşuna basıp ekran gelmeden takınca ekran geliyor ancak görev yöneticisinde RAM hala 8 görünüyor. BIOS'ta da durum aynı 2. port boş görünüyor.

RAM yerlerini değişin sarı uçları silgi ile nazik bir şekilde silin.

Hocam bu akıl dışı bir hareket bunun farkında mısınız? Bilgisayarın güç tuşuna basıp, ekran gelmeden ram takınca okuyacak olduğu kanısına nasıl vardınız? Güç tuşuna bastıktan sonra takılan ram çalışmaz, çünkü bilgisayar tanımaz o ram'i, takılan ram'i bilgisayar okumadığı için ilk başta takılı olan ram ile çalışır bilgisayar. Siz okuduğunu nereden çıkardınız?

Son düzenleme:
Hocam bu akıl dışı bir hareket bunun farkında mısınız? Bilgisayarın güç tuşuna basıp, ekran gelmeden ram takınca okuyacak olduğu kanısına nasıl vardınız? Güç tuşuna bastıktan sonra takılan ram çalışmaz, çünkü bilgisayar tanımaz o ram'i, takılan ram'i bilgisayar okumadığı için ilk başta takılı olan ram ile çalışıyor bilgisayar. Siz okuduğunu nereden çıkardınız?
Ben bilgisayarın arka kapağını açık bırakıp okula gitmiştim kardeşim erken gelip o denemiş akıl dışı olduğunun farkındayım

Ben bilgisayarın arka kapağını açık bırakıp okula gitmiştim kardeşim erken gelip o denemiş akıl dışı olduğunun farkındayım
Kardeşinizin ulaşamayacağı bir yere koyun bilgisayarı, belki kardeşin denerken ram slotunun birini bozdu, belki bu yüzden çalışmıyor olabilir.

Ramlarin ikisinide çalışan bir slotta dene, ikisini de bilgisayar görüyor mu bak, eğer ikiside çalışıyorsa ve bilgisayar sadece tek ram'i görüyorsa ram slotun bozuk olabilir.

Kardeşinizin ulaşamayacağı bir yere koyun bilgisayarı, belki kardeşin denerken ram slotunun birini bozdu, belki bu yüzden çalışmıyor olabilir.

Ramlarin ikisinide çalışan bir slotta dene, ikisini de bilgisayar görüyor mu bak, eğer ikiside çalışıyorsa ram slotun bozuk olabilir.
önceki gün kargo ilk geldiğinde ben denemiştim sonuç aynıydı

bu şekilde denedim olmadı

RAM yerlerini değişin sarı uçları silgi ile nazik bir şekilde silin.
denedim ancak olmadı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı