Laptop çok ısındığı için kapanır mı?

Aslında kapanmaması lazım işlemci çok ısındığında frekansını düşürerek kendini soğutur. Kapanıyorsa güç ile alakalı bir sorun vardır adaptörün yeterli gücü üretebiliyor mu?

Aslında kapanmaması lazım işlemci çok ısındığında frekansını düşürerek kendini soğutur. Kapanıyorsa güç ile alakalı bir sorun vardır adaptörün yeterli gücü üretebiliyor mu?
Kullandığım laptoplardan birini 2012'de almıştık ve geçtiğimiz mart ayına kadar bakım yapılmamıştı oyun açtıktan sonra sıcaktan kapatıyordu kendini.

1654625314747.png

Şu an ise hiç problem yok.

Kullandığım laptoplardan birini 2012'de almıştık ve geçtiğimiz mart ayına kadar bakım yapılmamıştı oyun açtıktan sonra sıcaktan kapatıyordu kendini.

Eki Görüntüle 1412423
Şu an ise hiç problem yok.

Bende de Toshiba var 2012'de aldım ve genelde işlemci sıcaklığı 100 derecede. Aniden kapanma durumu hiç olmadı. Kontrol ettiğimde ani GHz düşüşleri ile kendini 90 derecenin altına indiriyor. Bu sorun güç ile alakalırdır büyük ihtimalle.

Bende de Toshiba var 2012'de aldım ve genelde işlemci sıcaklığı 100 derecede. Aniden kapanma durumu hiç olmadı. Kontrol ettiğimde ani GHz düşüşleri ile kendini 90 derecenin altına indiriyor. Bu sorun güç ile alakalırdır büyük ihtimalle.

Hayır hocam bazı işlemciler hızını düşürür ama bazı eski işlemciler direkt bilgisayarı kapatır. Evde eski bir laptopum var 105 dereceye geldiği zaman kapanıyor.
Aslında yakında yeni PC alacağım. Ama merak ettim önceden oyun oynarken sorun yoktu fazla ısınsa bile bir şey olmuyordu. Ama kısa bir süredir oyun oynarken aşırı ısınıyor ve aniden kapanıyor YouTube veya oyun oynamadım da sıkıntı yok ama oyun oynadım da çok ısınıyor ve kapanıyor. Tamirciye götürsem yapar mı soğutucu mu alayım?

İçini açıp hava çıkışlarını kontrol et muhtemelen onlar tıkalı ve muhtemelen termal macunun da bitmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı