TavukluPilab
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar, öncelikle yaşadığım problemden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 1 yıl önce bir laptop aldım ve de gayet güzel çalışıyordu kendi sistemine göre neredeyse her oyunu oynatıyordu. Çoğu oyunu (Doom Eternal, Far Cry 5, GTA V, CoD MW 2019 ve buna benzer çoğu oyunu) Ultra'da 60FPS oynayabiliyordum gayet de mutluydum fakat son zamanlarda tekrar dönüp bu oyunları oynamak istedim ama bırakın CoD'u Doom'u Far Cry 5'te bile en düşük ayarlarda 60FPS'yi göremiyordum. Daha 1 yıl olmuştu. Asıl komik olaya gelince ise oyunu Ultra'ya almayı denedim ve yine 20-40FPS bandında oynuyordum. Problemi çok araştırdım eski oyunları saymazsak pek çok oyunda böyle. Ben problemin kullandığım harddiskden olduğunu düşünüyorum çünkü yükleme süreleri de çok uzamaya başladı bilgisayarı ilk aldığımda böyle olmadığına eminim çünkü oyunlarda quicksave alırken bile 2-3 beklemek zorunda kalıyorum çünkü oyun donuyor. Problem HDD'de olabilir mi nasıl anlarım acaba? HD Tune gibi uygulamaları denedim fakat bir sıkıntı yok gibiydi ama fazla da anlamıyorum bu işlerden. Oyunları silip SSD'ye yükledim orada denedim ama sadece yükleme süreleri azaldı. Biliyorum SSD FPS arttırmaz fakat bir değişim olabilir mi değiştirirsem? Umarım derdimi iyi anlatabilmişimdir. Atladığım bir detay varsa söyleyin lütfen. Bu arada daha önce hiç temizletmedim termal macunu falan da değişmedi ama ızgaralardan olabildiğince tozları temizledim. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
(Cyberpunk 2077'de her şeyi fulledim Ultra'ya aldım 30FPS oynadım, sonra da çözünürlüğü bile en düşüğe alıp baktım 40FPS'ydi bir sıkıntı olduğu bariz belli ama anlamıyorum.)
Not: PC'yi yoracak bir oyun oynarsam 8FPS oynuyorum ve her uygulamayı kapatıp masaüstünde F5 attığımda bile masaüstü simgeleri geç geliyor.
(Cyberpunk 2077'de her şeyi fulledim Ultra'ya aldım 30FPS oynadım, sonra da çözünürlüğü bile en düşüğe alıp baktım 40FPS'ydi bir sıkıntı olduğu bariz belli ama anlamıyorum.)
Not: PC'yi yoracak bir oyun oynarsam 8FPS oynuyorum ve her uygulamayı kapatıp masaüstünde F5 attığımda bile masaüstü simgeleri geç geliyor.
Son düzenleyen: Moderatör: