Laptop Ekranına OC yapmanın zararı var mıdır?

erennitro5

Centipat
60Hz olan laptopumu CRU programı sayesinde 75Hz çıkardım. İlk başta düşük çözünürlüklere alınca sorun çıkıyordu fakat kendi yöntemlerimle hallettim. Acaba bu işlem laptopuma zarar verir mi?

Acer Nitro 5.
RX560X.
R52500U.
1TB harddisk.
Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim cs:go oyunu oynuyorum onun için böyle bir şey yaptım şuanlık bir sorun görmedim.CRU uygulamasından nasıl ayarları 0'larım ve sadece cs girerken yapsam olurmu

Teşekkür ederim CS:GO oyunu oynuyorum onun için böyle bir şey yaptım şu anlık bir sorun görmedim. Cru uygulamasından nasıl ayarları 0'larım ve sadece CS girerken yapsam olur mu?

4 Aya yakın zamandır 75Hz olarak kullanıyorum 10 senelik monitörü sıkıntı yok. 1 haftadırda 84Hz'e çektim hala sıkıntı yok. Daha hiç monitöre overclock yapıp bozanı görmedim.

4 Aya yakın zamandır 75Hz olarak kullanıyorum 10 senelik monitörü sıkıntı yok. 1 haftadırda 84Hz'e çektim hala sıkıntı yok. Daha hiç monitöre overclock yapıp bozanı görmedim.

OC yüzünden bozulmaz. Bozulmaz ama aynı at misali yorulur. Nasıl ki bir atı sürekli koşturduğunuzda, bir süre sonra yorulduğunu fark etmeyip, koşarken bir şey yokken, durunca yığılıp ölüyor ise aynı şekilde monitörde bir gün kapattığında yarına sıkıntılı bir şekilde açabilirsin. Ha olmaz olmaz ama binde bir olma ihtimali de var. Bunun bilincinde olmak gerekli.

OC yüzünden bozulmaz. Bozulmaz ama aynı at misali yorulur. Nasıl ki bir ATI sürekli koşturduğunuzda, bir süre sonra yorulduğunu fark etmeyip, koşarken bir şey yokken, durunca yığılıp ölüyor ise aynı şekilde monitörde bir gün kapattığında yarına sıkıntılı bir şekilde açabilirsin. Ha olmaz olmaz ama binde bir olma ihtimali de var. Bunun bilincinde olmak gerekli.

Haklısınıx şahsen ben laptopta yapmazdım. 15Hz çok fark etmez.

Haklısınıx şahsen ben laptopta yapmazdım. 15Hz çok fark etmez.
Hocam bence çok fark ediyor masaüstünde bile kullanırken o akıcılığı görebiliyorum
CSGO oynuyorsan 4:3 oranda 1024x768 çözünürlüğe çekip 75Hz yapmayı deneyebilirsin.
Bunu nasıl yapıcam ben direk uygulamadan 1920*1080 yaparak 75hz çıkarıyorum soldaki tikleri aktif ettiğimde o çözünürlüklerde 75hz yapamıyorum fakat tiki kaldırdığımda yapabılıyorum karışık bir program

60Hz olan laptopumu cru programı sayesinde 75Hz çıkardım. İlk başta düşük çözünürlüklere alınca sorun çıkıyordu fakat kendi yöntemlerimle hallettim. Acaba bu işlem laptopuma zarar verir mi?

Acer Nitro 5.
RX560X.
R52500U.
1TB harddisk.
Windows 10.

Ekran kartı ve işlemci ömrünü azaltıyor diye biliyorum hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı