Ölü Pikselin Zararı Var mıdır?

Statosfer

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi, sanırım 1 tane ölü piksel tespit ettim. Çok detaylı bakınca farkettim bu durumu. Bu ölü pikselin zararı var mıdır? Diğer pikselleri etkileyebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtimali var ve etkileyebiliyor. Yeni aldığınız bir cihaz ise aldığınız yere gönderip iadesini isteyebilirsiniz ve başka cihaz alabilirsiniz. Servisler genelde 1 pikseli garantiden saymıyor ve tüketici hakem heyetleriyle uğraşmanız gerekebiliyor.

Bende de var ekranın uzak köşesinde olduğu için takılmıyorum ve rahatsız etmediği için olduğunu bile unutuyorum. Ama etkileyebiliyor demekten daha çok diğer piksellerde de sorun çıkma ihitmali ölü pikel olmayan bir panele göre daha fazla diyelim.

Şuradan test edip bakabiliriniz. http://lcdtech.info/en/tests/dead.pixel.htm

Ayrıca ölü piksel her renkte kendini belli etmez.

Çok önemsemez isen bir şey olmaz. Mesela ben 3 kere demir sopayla vurduğum monitörü yıllarca kullandım. (O zamanlar daha küçüktüm. Bilgisayar sürekli mavi ekran verirdi. Ben de suçu monitörden bulup zavallı monitöre demir sopayla vurdum. Hala hatırlıyorum.)

Çok önemsemez isen bir şey olmaz. Mesela ben 3 kere demir sopayla vurduğum monitörü yıllarca kullandım. (O zamanlar daha küçüktüm. Bilgisayar sürekli mavi ekran verirdi. Ben de suçu monitörden bulup zavallı monitöre demir sopayla vurdum. Hala hatırlıyorum.)
2 defa monitör kırdığım aklıma geldi. Birini yumruklayarak, diğerini ise fareyi masadan sektirerek kırmıştım. Ama 16 yaşımdan beri bu durumu tekrarlamadım.

Ölü piksel olayına geleceksek benim gibi takıntılıysan gözün onu arar, garantisi varsa servise gönder.

2 defa monitör kırdığım aklıma geldi. Birini yumruklayarak, diğerini ise fareyi masadan sektirerek kırmıştım. Ama 16 yaşımdan beri bu durumu tekrarlamadım.

Ölü piksel olayına geleceksek benim gibi takıntılıysan gözün onu arar, garantisi varsa servise gönder.
Mesajını görünce hatırladım. Bir de kulaklıkla vurup kırdığım bir monitör de vardı. 🤣

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı