Laptop ekranında yatay çizgiler oluştu

Emzen

Decapat
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
17
Başlığada yazdığım gibi Netflix izlerken aniden garip bir şekilde ekranın alt %15'lik bir kısmında yatay yeşil mor sarı çizgiler oluştu laptopumun ekranında sorun harici bir ekrana taktım HDMI'dan görüntü geldi ama benim ekranımda yatay çizgiler oluşuyor ve altında ekranın üst tarafındaki görüntü titreşerek geliyor yine de az da olsa orada ne yazdığını görebiliyorum normal çalışırken bir anda oldu.

Netflix izliyordum hatta, sorun neden kaynaklıdır sizce ve nasıl tamir edebilirm mümkün olduğunca masrafsız bir şekilde?

15812743093006228731307549800252.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olası problemler;
  • Anakart ile panel arasındaki kabloda problem olabilir.
  • Panelde problem olabilir.
Masrafsız çözüm;
  • Dizüstü bilgisayarı ve panel kısmını açmak, panel ile anakart arasındaki kabloyu kontrol etmek.
Masraflı çözüm;
  • Bilgisayar servisine göstermek ve bozuk olan parçayı tespit ettirmek.

Masraf çıkarsa ve bir parça bozuksa ne kadar ücret çıkar bilmiyorum.
 
Hasar görme ihtimalleri çok düşüktür. Açıp kapatırken hasar verilmediyse veya yuvasından çıkmadığı sürece kolay kolay bozulmaz kablolar. Dediğim önce eğer siz açabiliyor sanız kabloyu kontrol edin. Paneli sökün sadece, tırnaklıdır vida var ise sağ ve sol alt kısımda olabilir ya da tüm köşeler de vida olabilir. Önce onun kontrolünü yapın. Bu işlemi yaparken bataryayı sökün önce.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açtım kabloda sıkıntı yok sinir oldum götürdüm bilgisayar servisine adam hayatında ilk defe böyle bir sorunla karşılaşıyormuş ne ekranda ne ramde ne ekran kartında nede ara kablolarda sorun var tüm parçaları başka bilgisayarda deniyor çalışıyo ama benim laptopda sanki parçalar birbiriyle uyumlu değilmiş gibi oluyor nedense bu tür sorunlar benim başıma geliyo geçende türk telekom hat aldım hattı farklı telefona takıyorum çalışıyo başka türk telekom hattını benim tele takıyorum çalışıyo ama ikisini bir araya getirdiğimde çalışmıyo gittim bende yeni hat aldım yeni telefon alacak halim yok😀😀 neyse konuyla alakalı tüm yardımlarınız için çok teşekkürler ama eğer bu halini tamir edebileceksem söyleyin lütfen artık kaderimizde laptopu harici monitörle kullanmak varmış 😅 😅
 
Laptop konusunu bilmiyorum ama eğer sim kart başka cihazda çalışıyor, telefonunuzda başka türk Telekom çalışıyorsa ikisi bir arada olmuyorsa bir bayiye gidip eşitleme yapmanız yeterli olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı