Laptop fan temizleme

Sıfırdan da üfletsen problem yaşamazsın. Çok güçlü değil. Dediğimiz gib pisliği ve kiri içeriye basarsın. Temizlerken iyice batırırsın. Çekme yap süpürge ile. Hatta aç kasayı termal değişimi yapmasan da altından kolay açılan bir kapak vardır. Üfletirken pisliğin çıkışına izin ver.
Sagolasin sanirim oyle yapacam
İçeride sağlam bir toz birikmişse onu süpürgeler çekemez, kompresör iter ama fanın içine itmesinin hayrı yok. İçini açamaz mısınız?

Denerim.
Arkadaslar laptop benim degil ve kullanicisi icini acmami istemedi bende ilk once elektrik supurgesi ile cektim sonra kompresorle havayi bastim. Hava basinca fan icindeki katran insallah fan icinden cikip laptobun icine yayilmistirdir diye umut ediyorum şu an bir sikinti gorunmuyor calisiyor sizce toz fanin icinden cikip iceri yayilmis midir?

5 senedir kullanılan bir bilgisayarın fan ızgarasında kullanıldığı ortama bağlı olarak "genellikle" sünger gibi bir katman oluşur ve mutlaka fanın sökülüp temizlenmesi gerekir ve bunca sene sonrasında kesinlikle termal macun değişimi yapılmalıdır. Bilgisayarın sahibi içinin açılmasına izin vermediği sürece bilgisayarını sessiz, serin ve tam performansta kullanmayı unutması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı