Laptop fanı hiç durmuyor

fatih_mnv

Decapat
Katılım
15 Temmuz 2019
Mesajlar
893
Çözümler
6
Merhaba.
Kahrolasıca laptopun fanı sürekli son devirde dönüyor. Sistem boşta olsa bile yırtıyor kendini. Sinir hastası olmak üzereyim. Görev yöneticisini açtığımda anlık olarak duruyor sonra eski temposuna dönüyor.

Bilgisayar uzun süre açık kaldığında hızlı dönmesini anlıyorum ancak start vereli 15 dakika oldu ve yırtınıyor şuan da.

1625399357302.png


1625399463585.png


Değerlerde bu şekilde. CPU kullanımı %3'tü, ekran görüntüsü alırken 27'ye çıkmış. Sıcaklık değerleri de bu şekilde. Eskiden işlemci 65-70 derece olsa bile bu kadar hızlı dönmüyordu. Bu sorun baş göstermeye başladığı ilk zamanlar BIOS üzerinden turbo modu kapadığımda düzelmişti fakat yine aynısı oldu. Bu fan hızı eğer işlemci sıcaklığına bağlı ise bu işlemci boştayken dahi neden bu kadar ısınıyor? Herhangi bir zararlı bulunmamakta, gerekli programlarla tarattım.
 
Şu an için hayır.

Eski Toshiba bilgisayarlardan bazılarında gördüğümü hatırlıyorum vidasız demir blogları ancak demirden tırnakları vardı sökülebilen kırılacak basit bir durum değillerdi. Tekrar bir söküp kontrol edersin. Şu an için farklı bir yöntem sunamayacağım he şu var programları gereksizleri vs temizle denir ama bunlar 2 plan öncelik fan bakı mıdır?

Tabii burada kullanılan macun ve termal pad ısı iletkenlik değerleride önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı