Laptop FPS düşmesi sorunu

İşletim sistemi
Windows 8.1

Kroxenn

Centipat
Arkadaşlar merhaba ben laptop kullanıcısıyım, neredeyse tüm oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Bu sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyun çok akıcıyken hiçbir sıkıntısı yokken aniden 15-10 FPS aralığına kadar düşüyor ve 10-15 saniye sonra tekrar eski haline dönüyor ve bu olay sık sık oluyor. Bilgisayarımı soğutmak için yazılımsal olarak yapabileceğim şeyler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. Arkaplandaki gereksiz uygulamaları kapatıyorum, bilgisayarım güç seçeneklerinde yüksek performansa ayarlı, temp dosyalarını sürekli siliyorum, gelişmiş seçeneklerde de en iyi performans seçili. Başka yapabileceğim neler var yardımcı olabilir misiniz yazılımsal olarak. Yakın zamanda bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu almak yararlı olacaktır, ısınmayı önlemek için bilgisayarın hava çıkışları eğer altta ise bir kalem veya başka bir şey ile hafifçe yükseltin ve fanların temizliğini yapın. Ayrıca termal macun yenilemediyseniz yenileyin. Görev yöneticisinden arka planda açık olan uygulamaları tek tek kontrol edip gereksiz bir uygulama var mı yok mu bakın, var ise ya kapatın ya da kökten çözüm gereksiz ise kaldırın.

Arkadaşlar merhaba ben laptop kullanıcısıyım, neredeyse tüm oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Bu sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyun çok akıcıyken hiçbir sıkıntısı yokken aniden 15-10 FPS aralığına kadar düşüyor ve 10-15 saniye sonra tekrar eski haline dönüyor ve bu olay sık sık oluyor. Bilgisayarımı soğutmak için yazılımsal olarak yapabileceğim şeyler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. Arkaplandaki gereksiz uygulamaları kapatıyorum, bilgisayarım güç seçeneklerinde yüksek performansa ayarlı, temp dosyalarını sürekli siliyorum, gelişmiş seçeneklerde de en iyi performans seçili. Başka yapabileceğim neler var yardımcı olabilir misiniz yazılımsal olarak. Yakın zamanda bir soğutucu almayı düşünüyorum.
Dereceleri paylaşman gerekli. DDU ile driverleri silip tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Laptop önceden ısınmayıp sonradan bu sorun başlamışsa çok büyük bir ihtimalle en büyük neden yazılım değil içinin toz dolmuş olmasıdır.

Önermem ama yine de yazayım: 2010 yazında alıp hala kullandığım laptop'ımı temizlemek için yaptığım elektrikli süpürgeyi açıp fan çıkışlarına dayamaktı. Bunu defalarca yaptım, zararı olabilir falan deseler de 10 yıl dayandı, hala da çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı