Laptop HDD Caddy'i bazen görmüyor

Diskini güncel HD Tune ile error ve health taramasına tabii tut. Ondan da olabilir, HDD Caddy'den de. Sendeki genel bir durum değil zaten.

HD Tune ile taramaya bırakacağım. Yabancı kaynaklarda benimle aynı sorunu yaşayan biri HDD Caddy'i değiştirerek sorununu çözmüş. Ben biraz ucuza almıştım Caddy'i. Bildiğiniz kaliteli varsa link atabilir misiniz lütfen.

Bendeki 20liralık.🙂

:D haydaaa. Bende 20 liraya almıştım. HDD Caddy'de 2 tane sağa ya da sola dönebilen buton var onlardan olabilir mi peki?
Bendeki 20liralık.🙂

HDD Tune ile health testi yapılmıyor. Hepsi ok yazıyor. Benchmark testi yaptım. Minimum 45MB/Sec, maximum 107MB/Sec, avarage 85MB/Sec, Acces time 17.4ms, burst rate 169.1MB/Sec, CPU usage 8.4%.
Şimdi error scane testi yapıyorum.

Error testi yaptırabilirsin. Quick scan seçili olmadan daha güvenilir olur. Ses geliyorsa kafa çarpıyor da olabilir ya kullanılmıyorken erişmek istediğinde kafa parktan harekete geçiyordur.

Bendeki Caddy'de Switch yok. Eski laptobumunki öyle idi, o da 3 dolardı zaten.

Benimkinde Switch yan tarafta bulunuyor. Tesadüfen fark ettim. Switch değiştirmenin farkı nedir?

Farklı markalara göre uyumluluk ayarı yapıyor sanırım. Lenovo, HP, Dell gibi.

Kafam takıldı şimdi Caddy algılamama konusuna :D yenisini de almak istemiyorum ama ileride laptopu satmak falan istersem sıkıntı olsunda istemiyorum. Müsait olduğum zaman Fastboot'u kapıyacağım. Bir de ben bir ara harddiskte olan HP'nin UEFI ile alakalı yedekleme dosyaları falan her şeyi silip SSD'ye temiz bir kurulum yapmıştım. O sıkıntı yaratır mı? Çünkü AIDA64 programına girince BIOS türü gözükmüyor.
Error scane testi yaptım hepsi yeşil çıktı. Ya BIOS sıkıntılı ya da HDD Caddy.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı