Laptop HDD'sini depolama aracı olarak kullanmak

Dönüştürücüyü yen aldım bunu kullanmak için. Galiba HDD'de sıkıntı. Kabloda böyle ışık yanıyor ama.
Bilmiyorum artık.
Sorunuzun cevabına gelirsek, aldığınız dönüştürücüde veya diskte sıkıntı olabilir.
Dönüştürücüyü farklı bir HDD'de kullanın.
Denemekte olduğunuz diskin çalıştığından emin olun. Çalışıyorsa eğer dönüştürücüde sıkıntı vardır.
1567432590825.jpeg

Yanlış Bilgilendirme
Dönüştürücüde sıkıntı yok normal 2.5" dönüştürücü. Soruna gelirsek bu HDD nin içinde işletim sistemi olduğu için direk USB ile bağlayıp bakamazsın. Boot etmen gerekiyor bunun için de sata girişine bağlaman gerekiyor. Şu şekilde yaparsın;

Minitool Partition Edition programı ile biçimlendirip NTFS disk yaparsın USB ile bağlayıp istediğini atarsın. Sen programı indir program bunu görür. Görmezse diskte sıkıntı var demektir.

O dönüştürücü 3,5 inç olarak satılanlara benziyor. Elinize nasıl geçti?
Sanmıyorum. 3.5 inçlerinki daha büyük olur ve çektiği gücü bir usb portunun besleyebileceğini düşünmüyorum. Büyüklükten kastım harici bir adaptör daha.
İnternette 30-50 TL'ye USB 2.0 harddisk kutuları var, bütçeniz varsa alıp deneyin. Daha önceden harddiskin çalıştığına eminseniz tabi.
Soruna gelirsek bu HDD'nin içinde işletim sistemi olduğu için direkt USB ile bağlayıp bakamazsın. Boot etmen gerekiyor bunun için de sata girişine bağlaman gerekiyor.
Alakası yok, yanlış bilgi vermeyin. İçinde ne olursa olsun açılır.

@Mori harddiski bağladığınızda bilgisayarımın fotoğrafını paylaşır mısınız masaüstü çubuğu gözükecek şekilde?

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamışım zaten. 3,5 inçlerde çalışmayanları oluyormuş. Linkteki ürünü aldım. Ne 2,5 ne de 3,5 inç disklerde çalışmadı, iade ettim. Sizinki de onun gibi bozuk olabilir.

Ben mi yanlış hatırlıyorum sanki içinde işletim sistemi kurulu olunca görmüyordu. Çünkü aynı parçadan bende var 2.5" açılmadı dediğim işlemi yapınca disk yönetiminden gördü parçayı. Bazen yanlış hatırlayabiliyoruz işin komik kısmı çoluk çocuğa maskara olduk.

@Yuspedile Bu konu içerisinde çocuk gibi davranan sen değilsin. Forumun yaş ortalaması küçük zaten veletler oturdukları yerden milletin sinirini bozuyorlar. Sen rahat ol lafım sana değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı