Laptop için Intel vs AMD işlemci

ZKrovS

Decapat
Daha fazla  
Laptop alacağım ve hangi işlemci olmasına karar veremedim. Intel'in yeni işlemcileri bozuluyormuş o yüzden biraz korktum şu an kararsızım.

Her seyden once bu laptopu ne icin kullanacaksin onu sec. Video ve fotograf editleme gib studyo isi mi yoksa oyun icin mi diye karar ver. Ikisini de yapacagim diyorsan hangisini daha agirlikli yapacaksin ona karar ver.

Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcileri masaüstünde sorunlu evet ama laptopda durum nedir bilemiyorum. Aklınızda bir model varsa paylaşın bakalım veya bütçe belirtin.
Hocam nasıl bir problem varmış, bende de 13. nesil işlemci var, sorun yok gibi ama tedirgin oldum şimdi. (Laptop kullanıyorum)

Asus Tuf alıcağım üniversitede oyun için rtx 4060 ama işlemci intel Core i7-13620H mi olsun yoksa AMD Ryzen 7-7735HS mi olsun veya AMD Ryzen 5-7535HS mi?

En iyi dizüstü işlemcisi şu an AMD'de. 7945HX harika bir işlemcidir ama sırf AMD işlemcisi olmadığı için Legion'dan vazgeçer misin diye sorarsan, vazgeçmem. Uzun lafın kısası bilgisayara bağlı. Masaüstündeki kadar rahat seçim yapamazsınız.

İhtiyaca göre değişir. İntel yüksek performans + düşük pil gücü verirken amd bir tık daha düşük performans ama uzun pil ömrü verir. Eğer pil ömrü önemliyse kesinlikle amd alınmalı.
Intel serisinde bozulmanin temel sebebi cihazın çok fazla güç çekip ısınması, çektiği güce karşılık iyi bir performans verememesi. 60 watt çektiği hiç ile 100 watt çektiği güç arasında gözle görülür performans farkı olmasa da sıcaklık konusunda inanılmaz farklı değerler mevcut. İntel işlemci alacaksanız cpu limitleyip kullanmak şart

Asus Tuf alıcağım üniversitede oyun için rtx 4060 ama işlemci intel Core i7-13620H mi olsun yoksa AMD Ryzen 7-7735HS mi olsun veya AMD Ryzen 5-7535HS mi?
Eğer amd kanadına bakıyorsanız amfm destekleyen cpulara bakın. Sanırım sadece son iki hanesi 40-45 olan 7. Ve 8. Nesil ryzenler amfm desteği sunuyor. Amfm ne dersen de dlss benzeri bir teknoloji. Hikayeli oyunlarda daha iyi fps almanı sağlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı