Laptop kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Aksine bataryayı kullanmazsanız da tembelleşir, haftada bir boşaltılıp tam dolum yapılarak kullanmak en sağlıklı yöntemlerden.
3 yıllık laptopum toplasan 1 gün şarja takılmadan durmamıştır her an şarjda, yarın test edicem bakalım ne kadar gidiyor, ne kadar gitmesi gerektiğini bilmiyorum ama 3 yıllık bir oyuncu laptopu normal işler için 5-6 saat gitse yeter herhelde bakalım gidecek mi ?

Hocam hangi marka laptop aldınız?
Lenovo'nun Vantage aracında pil sağlığını korumak için çok güzel bir ayar var.
Mesela prize takıyorum ve ilgili modu açtığımda bilgisayar prizden çalışıyor ve pil sağlığım korunmuş oluyor.
Pili doldurmak istediğimde modu kapatıp şarj edebiliyorum.

Monster'dan aldım @Lord Raiden
Ne zaman bir konu açsam ortak nokta da buluşulamıyor nedense. Dünya'da kabul edilen bir şey olması gerek bu. Hangisi daha iyi, daha iyi korur daha sağlıklı. Biri bu iyi diyor diğeri şu, anlamıyorum bu olayı. Ben de buraya sormadan rastgele bir şeyler yapardım bu iyi derdim. Bilgisiz miyiz yoksa herkes in ayrı fikri mi var? Varsa neden doğru olduğunu açıklasın da biz de bir şey anlayalım.

Monster'dan aldım @Lord Raiden
Ne zaman bir konu açsam ortak nokta da buluşulamıyor nedense. Dünya'da kabul edilen bir şey olması gerek bu. Hangisi daha iyi, daha iyi korur daha sağlıklı. Biri bu iyi diyor diğeri şu, anlamıyorum bu olayı. Ben de buraya sormadan rastgele bir şeyler yapardım bu iyi derdim. Bilgisiz miyiz yoksa herkes in ayrı fikri mi var? Varsa neden doğru olduğunu açıklasın da biz de bir şey anlayalım.
Hocam ben size kendi görüşümü aktarayım.
Pilin sağlıklı kalması için önerilen yüzde değerleri 30 ile 80 arasındadır.
Ama haftada bir daha düşük değerlere inilip tam doldurmak da yararımızadır.
Sizin sorularınıza cevap vereyim:
Gece şarjda bırakmanız hem pil sağlığı açısından hem de bilgisayarın dinlenmeden çalışmış olmasından dolayı size zarardır.
Ağır iş yapacaksanız şarjda kullanırsınız, normaldir.
Her işi de şarjda yapmak mantıksız bir kere.
Monster'ın Lenovo gibi bir özelliği sunuluyor mu bilmiyorum ama bence her laptopta bulunması gereken bir özellik.
Yani sonuç olarak şöyle söyleyeyim; kafanıza göre kullanın. Yukarıda şarjdan çıkartma diyenler olmuş. Bizzat tecrübe ettiğim bir konudur bu. Sıfır bir pili sürekli şarjda kullanırsanız bir kaç ay içinde pert oluyor. Yani hocam siz kafanıza göre şarjı takıp çıkartın. Performansa ihtiyacınız olmadığında ve şarjınız yüksek ise bence şarjdan ayırın. Başta da belirttiğim gibi şarjı %30 ile %80-85 arasında tutmanız en sağlıklısı. Oyun oynayacağınız zaman bu kuralı atlayabilirsiniz.
Umarım karmaşık gelmemiştir yazdıklarım.
Son olarak hayırlı olsun demek istiyorum.
Güle güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı