Merhaba. Kuzenimin dizüstü bilgisayarında orijinal Windows 8.1 var. Biz bunu orijinalliğini bozmadan format atmak istiyoruz. Yani lisans anahtarını kaybetmeden. Bunu nasıl yapabiliriz.
Büyük ihtimal Anakart'a monte olmuştur aynı şekil atarsanız sıkıntı çıkmaz.
Alttaki verdiğim linkten windows 8.1 sürümünü indiriyorsun sonra rufus adlı uygulamayı indiriıyorsun. Bilgisayara flash belleği takıp rufus programını açıyorsun. İçine yazdırıyorsun.Nasıl atacağımı bilmiyorum. Flash belleğe mi yükleyeceğim. Sıfırlama yapınca ayarlardan hata veriyor.
Alttaki verdiğim linkten Windows 8.1 sürümünü indiriyorsun sonra Rufus adlı uygulamayı indiriıyorsun. Bilgisayara flash belleği takıp Rufus programını açıyorsun. İçine yazdırıyorsun.
Windows ve Office ISO İndirme Aracı
Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Teşekkür ederim format attıktan sonra lisans anahtari isterse bilgisarımın özellikleri kısmındaki lisansı girmem yeterli olur mu?
Anahtar istemez diye biliyorum. Anahtar orijinal Key eminsin değil mi?
Benim bildiğim key girince anakarta gömülüyor anakart değişmediği sürece key kalır.Evet. Benim kendi bilgisayarımda ekran kartında sıkıntı olmuştu. Bilgisayarcıya vermistim oda 3-4 kere formatlayınca lisans anahtarı kaybolmuştu.
Benim bildiğim Key girince anakarta gömülüyor anakart değişmediği sürece Key kalır.
Bilgisayarının büyük ihtimal anakartına işlenmiştir anahtarın, eğer format esnasında lisans anahtarını sorarsa anahtarım yok seçeneğine tıkla akabinde Windows açıldıktan ve internete bağlandıktan sonra eğer lisansın geçerliyse otomatik olarak Windows'unuz etkinleşecektir.Teşekkür ederim format attıktan sonra lisans anahtari isterse bilgisarımın özellikleri kısmındaki lisansı girmem yeterli olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.