Laptop mu telefon mu alınmalı?

Bütçe
15.000 TL
Benim sorum şu laptop mu yoksa telefon mu almalıyım? Ben lise öğrencisiyim ve 15.000 TL param var. İkisi de var ama laptopum çok kötü her şeyi çok zor açıyor o yüzden laptop kullanmaya çok alışkın değilim çoğu işimi telefondan görüyorum. Telefonum da Samsung Galaxy A70, benim işimi görüyor istediğim şeyleri açabiliyorum ama 2019 model olduğu için yenilemek istiyorum yenilersem A73 falan alırım. Sadece ikisinden birini alabilirim. Laptop alırsam çoğunlukla ders ve film gibi şeyler için kullanacağım. Biraz da oyun oynarım (GTA 5, FIFA gibi oyunlar) bilgisayardan çok oyun oynamaya alışık olmadığım için başka hangi oyunlar var bilmiyorum o yüzden başka yazamadım. Siz de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Laptop almalısın.
 
Telefonunla idare edebiliyorsan ve laptopa daha çok ihtiyacın varsa laptop alman daha iyi olur senin için. Telefon da bir temel ihtiyaç tabii ki ama laptopunu yenilemeye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum.
 
Sence laptop mu daha çok iş görür yoksa iPhone mu?
 
Bende 3 yıldır hâla Samsung A70 kullanıyorum 2019 sonlarında Teknosadan 4.300 TL yerine indirimle 3.900'a almıştım diye hatırlıyorum. Telefon yüksek derece (Codm, Pubgm gibi) oyunlar için iyi değil. Ama onun dışındaki tüm işler için hala çok iyi ve güzel bir telefon. Hala güncelleme almaya devam ediyor. Önerim 15bin bütçeniz için en az 3050-3050ti'li bir laptop almanız olacaktır. :)
 
Ne yaptigina bagli iPhone daha cok isimi goruyor sosyal medyada ve trading de.

Aynen öyle.

Tabii ne yaptığına bağlı ama gidip IPhone'ye vereceğin parayı laptopa verirsin ve daha çok şey yapabilirsin.
 

Geri
Yukarı