Laptop RAM takviyesi

Xathrid

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
16
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar. Laptopumun mevcut RAM kapasitesini arttırmak istiyorum fakat bu konular hakkında pek bilgim yok. Açılan konulara bakmama rağmen uyumlu modeli bulamadım. Sistemime uyumlu 8 GB RAM bulmama yardım eder misiniz? Ve mevcut kullanmış olduğum RAM ile yeni alacağım RAM arasında bir uyumsuzluk olmaması için nelere dikkat etmeliyim?

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir. Fakat ekleme yapmadan önce cihazınızın marka-model bilgilerini internette aratarak veya teknik servise danışarak toplam ne kadar bellek desteğinizin olduğunu öğrenin. Eğer toplamda 8 GB desteğiniz varsa 4+8 GB bellek kullanamazsınız. O zaman 4 GB bellek almanız gerekir.


Ekleme: Bir tane Sahibinden linki koymuştum sildim. Onu almayın, voltajı uyumsuz.
 
Son düzenleme:
Hocam cevap ve tavsiye için çok teşekkürler. Laptop 16 GB destekliyor. Tavsiye ettiğin marka ile mevcut sistemde kullanılan marka aynı fakat ürün 2.el olmasına rağmen pahalı geldi bana. Farklı bir markadan aynı özellikte ürün bulup kullanırsam uyumluluk sorunu oluşur mu?
 
Anladım hocam. Son olarak CPU-Z'de bellek voltajı 1.35 ama bellek türü DDR3. Yeni alacağım belleğin DDR3L olması gerekmiyor mu? CPU-Z kaynaklı bir sorun mu o bilgiler?
 
Oradaki L harfi voltajı belirtmek için kullanılan bir ifade. Low yani 1.35 Volt düşük voltajlı bellek demek. Notebook belleklerinde 1.5 ve 1.35 Volt olarak iki farklı voltaj var. Aradaki farkı belirtmek için DDR3L veya PC3L ifadesi kullanılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı