Notebookumda 8 GB RAM mevcut. Cihaz boştayken 2.5 GB - %30 bellek kullanımı oluyor, genelde Chrome'da aktif 8-10 sekme arası kullanırken %50-55, bazen de çift veya 3 pencere 30-40 sekme kullanmam gerektiğinde RAM kullanımı %75-80'e kadar çıkıyor ve o pencereler 1-2 hafta açık kalabiliyor. Ara ara oyun oynarken de aynı düzeyde. Cihaza RAM takviyesi yapmak istiyorum fakat 1-2 sorum var. Öncelikle cihazın desteklediği RAM konusunda mail attığımda Monster'dan "ürünün 2 adet DDR4 RAM slotu, maksimum 2666MHz, 32 GB’a kadar RAM desteği bulunmaktadır." Şeklinde bir mail aldım fakat görev yöneticisinden baktığımda "kullanılan yuvalar" 1/4 olarak gözüküyor. Aynı şekilde Speccy uygulamasından bakınca da Total Memory slots 4 olarak gözüküyor. Bu bir hata mı karışıklık mı bilmiyorum, benim asıl sorum cihazın desteklediği en yüksek MHz'yi görmenin bir yolu var mı, bir de 8 GB takviye yapacak olsam nasıl bir RAM almalıyım, cihazın içinde 2133MHz RAM var sanırım ve piyasada bu hızda bir RAM bulamadım. 2400/2666 almam halinde taktırdıktan sonra başka bir ayara gerek olur mu? Görev yöneticisi ve CPU-Z görüntülerini ekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
Son düzenleyen: Moderatör: