Laptop RAM tavsiyesi

Notebookumda 8 GB RAM mevcut. Cihaz boştayken 2.5 GB - %30 bellek kullanımı oluyor, genelde Chrome'da aktif 8-10 sekme arası kullanırken %50-55, bazen de çift veya 3 pencere 30-40 sekme kullanmam gerektiğinde RAM kullanımı %75-80'e kadar çıkıyor ve o pencereler 1-2 hafta açık kalabiliyor. Ara ara oyun oynarken de aynı düzeyde. Cihaza RAM takviyesi yapmak istiyorum fakat 1-2 sorum var. Öncelikle cihazın desteklediği RAM konusunda mail attığımda Monster'dan "ürünün 2 adet DDR4 RAM slotu, maksimum 2666MHz, 32 GB’a kadar RAM desteği bulunmaktadır." Şeklinde bir mail aldım fakat görev yöneticisinden baktığımda "kullanılan yuvalar" 1/4 olarak gözüküyor. Aynı şekilde Speccy uygulamasından bakınca da Total Memory slots 4 olarak gözüküyor. Bu bir hata mı karışıklık mı bilmiyorum, benim asıl sorum cihazın desteklediği en yüksek MHz'yi görmenin bir yolu var mı, bir de 8 GB takviye yapacak olsam nasıl bir RAM almalıyım, cihazın içinde 2133MHz RAM var sanırım ve piyasada bu hızda bir RAM bulamadım. 2400/2666 almam halinde taktırdıktan sonra başka bir ayara gerek olur mu? Görev yöneticisi ve CPU-Z görüntülerini ekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

Bellek.png

CPU-Z.png

Bellek.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı