Laptop RAM yükseltme

Hilmi_Kadir

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle ben ASUS TUF Gaming dash F15 RTX 3050 i5 11300 işlemcili laptopumun RAM'ini yükseltmek istiyorum. 8 GB kendi RAM'i var ancak bu anakarta monte edilmiş. Ayrı eten kullanılabilir 1 slot koyulmuş ben oraya aynı mzh değerine sahip bir RAM taksam sıkıntı çıkarır mı uyumsuzluk olur mu bir de Bu ram veya 16 gb lik modeli okurmu farklı öneriniz varmı?

CPU -z programını indirip Memory kısmını buraya atarsanız size CL değerleri ve MHz değerleri için uygun RAM'ı bulabiliriz sevgili dostum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230218_190824.jpg
    IMG_20230218_190824.jpg
    94,1 KB · Görüntüleme: 349
CL 22 değerinde 3200 MHz DDR4 bir RAM gayet de uyumlu olacaktır.

Bu linkteki RAM PC nizle uyumlu olacaktır. Çift kanal RAM kullanımı laptoplar için çok muhim bir durum isterseniz 16+8 de yapabilirsiniz. Bizzat daha evvel 8+4 ve 16+8 de kullandım. Güzel performans artışı alıyorum

Laptopta 1 RAM slotu var artı olarak konulmuş diğer slot anakarta işlenmiş tek slot hakkımız var acaba 16 GB değil de linkteki gibi 32 GB taksak çok performans artışı olur mu yoksa 8+16 yeterli mi?

Laptopta 1 RAM slotu var artı olarak konulmuş diğer slot anakarta işlenmiş tek slot hakkımız var acaba 16 GB değil de linkteki gibi 32 GB taksak çok performans artışı olur mu yoksa 8+16 yeterli mi?

Şöyleki bilgisayarınızın destekleyebileceği maksimum RAM miktarını takabilir ve kullanabilirsiniz. 16 GB üstündeki RAM için fazla bir performans artışı söyleyemem. Lakin 8+8'e göre 8+16 daha performanslı. Siz imkanlarınız doğrultusunda 32 de takabilirsiniz. Lakin 16 ile 32 arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. Sadece oyun oynuyor ve gündelik işler için kullanıyorsanız tabii ki. Render veyahut AutoCAD, Photoshop CC gibi programlar kullanıyorsanız RAM miktarı tabii ki de önemli.

Şöyleki bilgisayarınızın destekleyebileceği maksimum RAM miktarını takabilir ve kullanabilirsiniz. 16 GB üstündeki RAM için fazla bir performans artışı söyleyemem. Lakin 8+8'e göre 8+16 daha performanslı. Siz imkanlarınız doğrultusunda 32 de takabilirsiniz. Lakin 16 ile 32 arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. Sadece oyun oynuyor ve gündelik işler için kullanıyorsanız tabii ki. Render veyahut AutoCAD, Photoshop CC gibi programlar kullanıyorsanız RAM miktarı tabii ki de önemli.
Tamam hocam teşekkürler 16 gb düşümüyorum m2 ssd için öneriniz varmı okuma hızı falan ne olması gerekli standartları nerden öğrenirim malum 512 gb oyunlara yetmiyor

Performansa etki eden durum; Dual veya Quad channel. Siz Dual channel yaptıktan sonra kapasiteyi artırmak sadece çok fazla RAM tüketen programların rahat çalışmasını sağlar. Yüksek RAM gerektiren bir uygulama kullanmıyorsanız 8+8 işinizi görür. Zaten 11300H ile çok fazla RAM kullanan uygulamalar biraz sorun yaratır. Boşuna 24 GB yapmanın bir anlamı yok bence.

Performansa etki eden durum; Dual veya Quad channel. Siz Dual channel yaptıktan sonra kapasiteyi artırmak sadece çok fazla RAM tüketen programların rahat çalışmasını sağlar. Yüksek RAM gerektiren bir uygulama kullanmıyorsanız 8+8 işinizi görür. Zaten 11300H ile çok fazla RAM kullanan uygulamalar biraz sorun yaratır. Boşuna 24 GB yapmanın bir anlamı yok bence.

16 ya çıkarmak yeterli mi diyorsunuz yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı