Laptop RAM yükseltmesi nasıl yapabilirim?

tortugacek

Centipat
Merhaba 3 GB RAM kullaniyorum, daha önce laptopu acmadim, 8'e kadar yukseltilir yaziyor. 5 GB RAM mi almaliyim? Varsa 4 mu, 4 olursa 7 oluyor ve RAM taktim diyelim, herhangi bir islem yapmam gerek mi bilgisayar uzerinden?

Benim laptopumda da 3 GB Ram vardı. 8GB yaptım. İnternet ten 2 tane 4 GB lık Ram aldım taktım. Yaklaşık 200 TL ye geldi. Ram takınca ekstra bişey yapmanıza gerek yok. İlk taktığımızda sistem Ramleri tanıyacak bu kadar. Sadece çok dikkatli olmalısın. Eski Ram lerinin MHZ değerlerini, CL değerlerini ve aldığın Ramlerin ikisinin de aynı marka olmasına dikkat etmelisin. Bu arada 5 GB lık Ram yok.

2 ve 1 olarak ram yüklü sistemde. 1 olanı çıkarıp yerine 4GB takarsan 6GB yapmış olursun. Bunun dışında bir işlem gerekmez. Sadece arkada değişim kapağı varsa kolay olur. Klavyeyi kaldırmak ya da içini açmak gerekirse zor olur.

8 GB olmasını istiyorsan bundan 2 tane alıp bilgisayarındakileri söküp bunları takabilirsin. Ama istersen 1 tane alıp 6 GB olacak şekilde de yapabilirsin.

Benim laptopumda da 3 GB Ram vardı. 8GB yaptım. İnternet ten 2 tane 4 GB lık Ram aldım taktım. Yaklaşık 200 TL ye geldi. Ram takınca ekstra bişey yapmanıza gerek yok. İlk taktığımızda sistem Ramleri tanıyacak bu kadar. Sadece çok dikkatli olmalısın. Eski Ram lerinin MHZ değerlerini, CL değerlerini ve aldığın Ramlerin ikisinin de
Laptop modelini tam olarak yazarsan daha iyi bir şekilde yardım edebiliriz. Ayrıca bildiğim kadarıyla 5 GB'lık RAM yok.
2 +4 alsam 6 olur 6 varsa daha olur yoksa ikitane 4 luk olmasi gerek anladigim kadariyka
1 i cikarip 6 takmak daha uyguna gelir 2 dortlukten almak yerin

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı