Laptop şarjda iken pil ile kullanım ayarlarını kullanma

Meriç18

Decapat
Daha fazla  
Asus FX503VD-DM104 oyuncu laptopu sahibiyim. Şarja takınca her laptop gibi yüksek performans verip fanları yüksek devirde çalıştırmaya başlıyor. Bu sanki yakınınızdan uçak geçer gibi bir ses, bunu engellemek için şarja takılıyken şarjda değilmiş gibi normal performans vermesini istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Yardımcı olur musunuz? Ekim ayında aldım, Nisan'da fanları temizletmek ve termal macunu yeniletmek için servise gideceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus FX503VD-DM104 oyuncu laptopu sahibiyim. Şarja takınca her laptop gibi yüksek performans verip fanları yüksek devirde çalıştırmaya başlıyor. Bu sanki yakınınızdan uçak geçer gibi bir ses, bunu engellemek için şarja takılıyken şarjda değilmiş gibi normal performans vermesini istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Yardımcı olur musunuz? Ekim ayında aldım, Nisan'da fanları temizletmek ve termal macunu yeniletmek için servise gideceğim.
Pile sağ tıkla ve “Windows Mobility Center”a bas, oradan pil ayarından “dengeli” veya “güç tasarrufu” modunu seç.

Dostum bu konuda yapicam birsey pek yok ya biostan kurcalaman gerekiyor veya isinmasini azaltmak kaliteli bir laptop sogutucusu ve denemekten korkmaz isen islemcine voltaj dusurme islemi tavsiye ederim(en kotu turbo boost sistemini kapa). Ben kendimde yaptım yaklasik bazen 90 dereceyi bulan islemci max 75 goruyor kimi oyunda 65-70 arasi gitgel yapiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı