Laptop seçiminde donanımlarda nelere dikkat edilmeli?

rusen02

Hectopat
Daha fazla  
Soruyu başlıkta belirttim. RAM, SSD ve HDD seçimi basit ama işlemci ve GPU'larda iş karışıyor. 10 ve 11 nesil Intel işlemciler mi daha üstün yoksa AMD 4000 ve 5000 serisi mi? Hangisi daha çok ısınıyor? Hangisi daha uzun ömürlü? Laptoplarda GPU için MUX Switch olup olmadığı nasıl anlaşılır? AMD ve NVIDIA GPU'ları için yukarıda yazdığım soruları tekrar soruyorum. Bunlar ve benzeri soruları veya aklınıza gelen diğer soruları cevaplar, tavsiyelerinizi yazarsanız çok güzel olur.

Bu arada bir laptopta MUX Switch olmazsa da Adobe Premiere ve benzeri programlarda (GPU'yu kullanan veya faydalanan herhangi bir program) GPU'yu kullanabilir miyim?

Hocam çok fazla alternatif işlemci olduğu için genel olarak bir şey söyleyemeyiz. Ryzen 5600H i7 10750H gibi bir işlemci yani özel olarak buraya yazarsanız yardımcı olmamız daha rahat olur. Kısaca baktığınız laptoplar için laptop önerisi gibi bir isimle konu açın buldukça sorarsınız, insanların önerisini alırsınız.

Hocam çok fazla alternatif işlemci olduğu için genel olarak bir şey söyleyemeyiz. Ryzen 5600H i7 10750H gibi bir işlemci yani özel olarak buraya yazarsanız yardımcı olmamız daha rahat olur. Kısaca baktığınız laptoplar için laptop önerisi gibi bir isimle konu açın buldukça sorarsınız, insanların önerisini alırsınız.
Bazı laptoplara baktım ama şuan kadar hep masaüstü piyasasını takip ettiğim için donanımların laptoplarda nasıl davranışlar sergileyeceğini bilmiyorum veya muhtemel sıkıntılar nelerde ve nerede olur onu da bilmiyorum.

Bazı laptoplara baktım ama şuan kadar hep masaüstü piyasasını takip ettiğim için donanımların laptoplarda nasıl davranışlar sergileyeceğini bilmiyorum veya muhtemel sıkıntılar nelerde ve nerede olur onu da bilmiyorum.
Soğutması pek iyi olmayan bir laptop alırsanız işlemciniz 95 dereceleri görebilir, ekran kartının kaç w olduğu da önemli. Ekranın renk değerleri de kötü olabiliyor, yüzde 62 sRGB gibi, üstelik 20-30 ms değerlerinde de olabiliyor ekranlar.

Mux Switch etkisini oyunlarda gösterir diye biliyorum bahsettiğinizle bir alakası yoktur muhtemelen. Donanımsal olarak dizüstü seçiminde üreticinin modelden modele eklediği ekran kartının kullandığı maksimum Watt, TDP değeri aslen önemli, 130 Watt Max Performance RTX 3060 ekran kartı ile 100 Watt Max Quite RTX 3070 ekran kartı arasındaki fps farkı benim izlediğim videoda 5 ila 10 arasındaydı, çok ahım şahım değil yani, bir buna dikkat edin. Ayrıca RAM tercihiniz asla 8 GB olmasın, 16 GB olmayanı almayın. SSD hiç kullanmadım 20 senelik bilgisayarımın alanı hep 250 GB idi, bana da yeterdi. 512 GB işinizi başlangıç açısından görecektir şayet alıp içinde RDR2, Last of Us gibi oyunlar kurmayacaksanız, öyleyse 1 TB minimum tercihiniz olsun. Diyeceklerim bu kadar özetle dizüstu seçiminde Mux Switch desteği, ekran boyutu, GPU(ekran kartı) için Model,Watt/TDP, RAM için en az 16 GB, depolama için ise minimum 512 GB seçilmeli.

İşlemcilere çok takılmanıza gerek yok günümüzde hâlâ oyunlar tek çekirdek kullanıyorlar, çoklu çekirdek tercihiniz varsa Amd ye yönelin, şahsi tercihim her zaman Amd'dir benim lakin aralarındaki fps farkı çok da fazla olmayabilir. Bu yüzden dediğim gibi alın geçin bir Amd veya İntel.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı