Laptop soğutucu kullanılmalı mı?

Lenovo LOQ 15APH8 AMD Ryzen7 RTX4060 PC var elimde. Sadece C2 oynuyorum. Soğutucu almalı miyim? Günde 3 4 saat maksimum oyun surem.

A101'den aldığım ucuz yollu bir soğutucu var (stand şeklinde basit.) Laptopun altını yukarı kaldırmak bile katkı sağlıyor. Çok abartılı bir şey almaya gerek yok ama yukarıda belirtildiği gibi oynadığınız oyunlarda aşırı bir ısınma oluyorsa fanı çalıştırırsınız olmuyorsa da laptopun altını biraz yukarı kaldırmak için stand gibi kullanabilirsiniz.
 
Öyle düşünunce mantıklı oldu. Hep güncel sistemleri düşünmekten eskileri unutuyoruz. Gerçi onun içinde fan değişimi daha iyi olur ama kasaya göre değişir.
Her laptop modeline uygun fanlar bulmak bazen mümkün olmuyor işte üstelik olsa dahi fan değişimi yapmasını bilmiyorlar servise vereyim deseler adamlar bilgisayara bir şey yapar diye güvenemiyorlar durum böyle olunca vakumlu fanlar gökten düşmüş bir nimet oluveriyor 😁.

Stant şeklinde olanlardan alabilirsiniz, yalnız kimse söylememiş fakat soğutucuyu laptop USB girişine takmayın mümkün olduğunca.
Çok fazla USB cihazı kullanmadığı sürece sorun olmaz. Benim laptopta 3 USB port var geçen USB hub alarak totalde 6 USB port yaptım ve bunlardan 5'ini kullanıyorum o yüzden soğutucuyu powerbank ile çalıştırıyorum. Ama eğer USB cihazı olarak sadece fare kullanıyorsa soğutucuyu laptopa bağlamasında bir sorun yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı