Laptop soğutucusuna ayri ayri güç vermek

Behismu

Centipat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
16
Hocam benim laptop soğutucumda 2 adet fan var. Bu fanlar tek USB ile bilgisayara bağlıyorum ve çalıştırıyorum. Sormak istediğim ise ben bu fanlara ayri ayri iki USB ile beslenen daha fazla performans yani dönüş hızı alır miyim?
 
Benim fikrimce; evet. USB tek başına 5V verebiliyor, iki fan için 5V yetersiz geliyorsa kablolarını sökün ve 2 USB ile bağlayın. Böylelikle ikisinin gücünü bölmez ve tam güç çalışır hale getirirsiniz. USB'yi dizüstünden almak demek pil bitimini de hızlandırmak demektir. Aklınızda bulunsun :)
 
Enes.wtp arkadaşımız dediği gibi yararlanabilirsin.Ama çok uzun ömürlü süreceğini zannetmiyor.Pil Ömrünü çok hızlı tükenmesi bir süre sonra kablolarının çlaışmadıgının farkında varıcaksın.Ve olay çok üzücü olacaktır. 🙂
 
Enes. WTP arkadaşımız dediği gibi yararlanabilirsin. Ama çok uzun ömürlü süreceğini zannetmiyor. Pil ömrünü çok hızlı tükenmesi bir süre sonra kablolarının çlaışmadıgının farkında varıcaksın. Ve olay çok üzücü olacaktır. 🙂

Anlıyorum da pil de sorun değil şarj da oynuyurum hallederim de bir süre sonra kablolarin çalışmadığını farkına varacaksınız derken ne demek istediniz?
 
Sarjda oynamadığım sürece bütün oyunlar neredeyse kasıyor. Ama sarj da çatır çatır oynuyorum. Ne demek performansta bir değişiklik olmaz.

Şarjda oynamazken dizüstü kendini ekonomik moda aldığı için performans düşüklüğüde üst seviyelerde. Şarjda dizüstü kullanmaya devam ediniz. Sorun çözülür.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı