Laptop temizliği

mustafa003

Femtopat
Daha fazla  
Laptopumu temizlemek istiyorum çok ısınıyor.
Termal macun, fan temizliğini kendim yapsam bir sıkıntı doğabilir mi, yoksa bilgisayar teknik servislerine mi vereyim?
(Garantisi bitti, 2017 de aldım hiç macun değişmedi)

Teknik servis olarak çalışıyorum,dostum inan kendisi bakım yapmak için söküp bilmeden büyük zararlar verip çok pişman olup gelen o kadar çok kişi varki anlatamam. Güvendiğin bir teknik servise gidip uygun bir zamanda sen oradayken bakım yapmalarını rica edersen içinde rahat etmiş olur.

Hocam kendiniz YouTube'dan bakarak yapabilirsiniz ama klavye ve numpad bağlantılarına çok dikkat edin yanlışlıkla eski laptopumun numpad ve parmak izi okuyucusunu koparmıştım.

Bence, elin bu tür işlere yatkınsa kendi de yapabilirsin. Dikkatli olursan içinde bozabileceğin bir şey yok. Özellikle dikkat etmen gereken şeyler var bunları Technopat'ta bulabilirsin.

Kendin temizlemenin bir diğer avantajı ise kendi istediğin kaliteli bir macunu sürebilmen.

Eğer ben uğraşmayayım, zamanım var, daha garanti olsun dersen yolla garantiye.

Bence, elin bu tür işlere yatkınsa kendi de yapabilirsin. dikkatli olursan içinde bozabileceğin bir şey yok. Özellikle dikkat etmen gereken şeyler var bunları Technopat'ta bulabilirsin.

Kendin temizlemenin bir diğer avantajı ise kendi istediğin kaliteli bir macunu sürebilmen.

Eğer ben uğraşmayayım, zamanım var, daha garanti olsun dersen yolla garantiye.

Hocam kendiniz YouTube'dan bakarak yapabilirsiniz ama klavye ve numpad bağlantılarına çok dikkat edin yanlışlıkla eski laptopumun numpad ve parmak izi okuyucusunu koparmıştım.

Teknik servis olarak çalışıyorum, dostum inan kendisi bakım yapmak için söküp bilmeden büyük zararlar verip çok pişman olup gelen o kadar çok kişi varki anlatamam. Güvendiğin bir teknik servise gidip uygun bir zamanda sen oradayken bakım yapmalarını rica edersen içinde rahat etmiş olur.

Laptop sökmek biraz tecrübe ister. Laptop modeliniz nedir? Eğer 2-3 vida sökerek CPU'ya ulaşılanlardan ise direkt kendiniz yapın ama öbür türlüyse verin gitsin. ASUS ise aman tövbe, verin teknik servise. :D

2 ayda bir içini açar anakartı sökmeden tüm parçalarını temizler ve geri monte ederim şuana kadar sorun yaşamadım tek korkum termal macunu değiştirmek (Lenovo Ideapad 310-15ısk 80 sm kullanıyorum)
Ayrıca ilgilendiğiniz için ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Termal macun, fan temizliğini kendim yapsam bir sıkıntı doğabilir mi, yoksa bilgisayar teknik servislerine mi vereyim?

Bende zarar veririm diye düşündüm fakat bilgisayarcılara da artık güven olmuyor çok tanıdık değilse vermeni önermiyorum. Termal macunu alıp bilgisayar modelini internete yazıp açılışını izleyebilirsin. Kolay gelsin.

Ben olsam pek kendim yapma taraftarı olmazdım. Geçen yıl benim de temizletmem gerekti. Cesaret edip yapamadım ve bu işlerden anlayan bir tanıdığıma gönderdim. Aynı şeyi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı