Laptop temizliği

Laptop sökmek biraz tecrübe ister. Laptop modeliniz nedir? Eğer 2-3 vida sökerek CPU'ya ulaşılanlardan ise direkt kendiniz yapın ama öbür türlüyse verin gitsin. ASUS ise aman tövbe, verin teknik servise. :D

Arkadaşta Lenovo Z50-70 vardı, bir termal macun için laptopun alt kasa menteşesini ve ekranını ayırdım. Bunu yapma amaçları ne acaba? :)

Arkadaşta Lenovo Z50-70 vardı, bir termal macun için laptopun alt kasa menteşesini ve ekranını ayırdım. Bunu yapma amaçları ne acaba? :)
Bir anlasam, bir anlasam... ASUS, yeni Lenovo serileri, eski Toshiba'lar. Çıldırıyorum bunları sökerken. Her ASUSu sökmekten nefret ediyorum. Biz mühendisiz demek için sanırım.

Macun sürmek çok basit bi işlem, size güveniyoruz. Çok elleşmeden yapın geçin.

Bir anlasam, bir anlasam... ASUS, yeni Lenovo serileri, eski Toshiba'lar. Çıldırıyorum bunları sökerken. Her ASUS'u sökmekten nefret ediyorum. Biz mühendisiz demek için sanırım.

Macun sürmek çok basit bir işlem, size güveniyoruz. Çok elleşmeden yapın geçin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam aynen bu şekilde yaptım, bir de anakartı komple ayırmak gerekiyor anakartı öyle bir yerleştirmişler ki sanki C4 çözeceğiz. :)

Asus FX502VE laptopum vardı. Garantisi bittikten sonra macunu kendim yeniledim. İlk başta buraya konu açmıştım ve konuya bırakılan ilgili video ile kendim macun sürme işlemini gerçekleştirdim.

İlk defa laptop temizliği ve macun yenilemesi yapacağım için tam teçhizat ile yaptım. Yani doktor eldiveni, peçete, kolonya, tüm tornavida takımı, büyük bir masa gibi. Her söktüğüm vidanın krokisini masanın bir tarafına karışmaması açısından dizdim geri o şekilde topladım. İlk olduğu için biraz zaman aldı fakat daha sonra kolayca sök tak yapıp temizleye başladım.

Elin yatkınsa bu işlere bence yapabilirsin.

Asus FX502VE laptopum vardı. Garantisi bittikten sonra macunu kendim yeniledim. İlk başta buraya konu açmıştım ve konuya bırakılan ilgili video ile kendim macun sürme işlemini gerçekleştirdim.

İlk defa laptop temizliği ve macun yenilemesi yapacağım için tam teçhizat ile yaptım. Yani doktor eldiveni, peçete, kolonya, tüm tornavida takımı, büyük bir masa gibi. Her söktüğüm vidanın krokisini masanın bir tarafına karışmaması açısından dizdim geri o şekilde topladım. İlk olduğu için biraz zaman aldı fakat daha sonra kolayca sök tak yapıp temizleye başladım.

Elin yatkınsa bu işlere bence yapabilirsin.
Hocam benim usta fotoğraf çektirmeye alıştırdı.

Fotoğraf da çekebilirsin veya video çekebilirsin. Zaten CPU'ya ulaşman basit ise videolar yeterli olur.

Hocam benim usta fotoğraf çektirmeye alıştırdı.

Fotoğraf da çekebilirsin veya video çekebilirsin. Zaten CPU'ya ulaşman basit ise videolar yeterli olur.
Aynen arkadaşa da tavsiyem, soğutucu bloğu çıkartınca hem ana kartı hem bloğun fotoğrafını çekmesini öneririm. Ben vidalar karışmasın, aynı kalsın diye o şekilde yaptım normalde vidalar karışsa sıkıntı olur mu bilemiyorum diye riske girmedim. Bilgin varsa vidalar karışsa sorun olur mu yalama vs gibi?

Bir anlasam, bir anlasam... ASUS, yeni Lenovo serileri, eski Toshiba'lar. Çıldırıyorum bunları sökerken. Her ASUSu sökmekten nefret ediyorum. Biz mühendisiz demek için sanırım.

Macun sürmek çok basit bi işlem, size güveniyoruz. Çok elleşmeden yapın geçin.
Eskileri bilmem şimdiki ASUS'lara, Lenovo'lara laf söyletmem.
Yeni nesil laptopların -çoğu- sökülmesi, onarımı çok basitleşti. Eski nesil (2015 ve öncesi) daha zor geliyor bana.

Artı olarak daha rahat upgrade ediliyor. Eskiden bir SSD/HDD değişimi için tonla zımbırtıyı da demonte ediyorduk. RAM'ler de bu gruba dahil artık.

Eskileri bilmem şimdiki ASUS'lara, Lenovo'lara laf söyletmem.
Yeni nesil laptopların -çoğu- sökülmesi, onarımı çok basitleşti. Eski nesil (2015 ve öncesi) daha zor geliyor bana.

Artı olarak daha rahat upgrade ediliyor. Eskiden bir SSD/HDD değişimi için tonla zımbırtıyı da demonte ediyorduk. RAM'ler de bu gruba dahil artık.
Yenileri değil de şöyle i5 5. nesile kadarki olanlar gerçekten çok saçmalamışlar. Ben i3 5. Nesil Lenovo sökmüştüm, o da tek alt kapak vardı. Ama bazı modelleri illet, anakarta ulaşmak için her şeyi ayırmak gerekiyor. (Yukarıdaki gibi)

Ben de yeni ASUS'ları bilmiyorum. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı