Laptop tepkime süresi

cemzg

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Laptop bakıyorum da ekranlarının tepkime süreleri hep yüksek. PC'de 1Ms'nin üstüne çıkılmaz hiç. Ancak laptoplarda en düşük 3ms görebildim. Oyun laptoplarına bakıyorum hep yüksek değerler. HP Omen15 alacağım herhalde onun da tepkime süresi 7ms çok fazla geliyor bana. Yüksek msli ekranlarda oynamayı sevmiyorum. Laptoplarda bu konu farklı mı işliyor? Aydınlatabilir misiniz?

Merhaba,

Laptop bakıyorum da ekranlarının tepkime süreleri hep yüksek. PC'de 1Ms'nin üstüne çıkılmaz hiç. Ancak laptoplarda en düşük 3ms görebildim. Oyun laptoplarına bakıyorum hep yüksek değerler. HP Omen15 alacağım herhalde onun da tepkime süresi 7ms çok fazla geliyor bana. Yüksek msli ekranlarda oynamayı sevmiyorum. Laptoplarda bu konu farklı mı işliyor? Aydınlatabilir misiniz?

1 ile 7 arasındaki farkı anlayabiliyor musun? Cin olsan anlayamazsın, sana yansıma şansı yok. Ayrıca Nano IPS hariç hiçbir IPS model 1ms tepkime süresi veremiyor minimum 4'tür, motion-blur özelliğinden dolayı 1ms ibaresi yapıştırırlar. Oyun için üretilen dizüstü cihazlarda da IPS kullanıldığı için 4ms'den aşağısını zor bulursunuz. Nano IPS monitörlerin ise en ucuzu 8K civarından başlıyor benim gördüğüm kadarıyla.

İlla ki 1ms istiyorsan TN panel ya da Nano IPS panel laptop aramanız gerekiyor.

Detay oymuş o zaman. PCde TN panel kullanıyorum. IPSlerde değiştiğini bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için. Peki TN panelde 1ms, IPS panelde hangi değere eşittir? Ona göre seçebilirim herhalde deneme şansım yok.
Televizyonlarda 5ms beni aşırı rahatsız ediyor. PS'i salondaki televizyona bağlayamıyorum bu yüzden.

Detay oymuş o zaman. PCde TN panel kullanıyorum. IPSlerde değiştiğini bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için. Peki TN panelde 1ms, IPS panelde hangi değere eşittir? Ona göre seçebilirim herhalde deneme şansım yok.
Televizyonlarda 5ms beni aşırı rahatsız ediyor. PS'i salondaki televizyona bağlayamıyorum bu yüzden.

Televizyonlardaki sorun tepkime süresinden çok giriş gecikme değeri olabilir. Monitörlerde 3-4ms input lag değerleri rahatlıkla bulunabilirken TV'lerde genelde 40-50ms civarıdır. Üst model TV'lerde bu değerler 10-15ms olabilir.

Tepkime süresi her panelde birbirinin karşılığıdır ama dediğim gibi 1 ile 4 arasında ahım şahım bir fark yok. 4ms IPS monitörlerde de MPRT özelliğiyle 1ms 'e düşmese de ona yakın performans verilebiliyor. Yine de hem IPS olsun hem de 1ms olsun derseniz Nano IPS'ten başka çare yok. Ben şahsen bir sıralar CS GO çok oynadığım için 1ms TN 'de kullandım 4ms IPS 'de kullandım aralarında bir performans farkı yaşamadım.

Kafam karıştı 1ms ips monitörler piyasada çok var. Her panelde karşılığıysa 4ms beni rahatsız eder diye düşünüyorum. "Televizyonlardaki sorun tepkime süresinden çok giriş gecikme değeri olabilir." dedin bunu bir şekilde azaltabiliyor muyum peki? O şekilde deneyebilirim belki.

Anladığım kadarıyla birden fazla değere bakmak gerekiyor. Açıkçası oyun laptoplarında gecikme olmasını beklemiyorum. Farklı ölçüldüğü açık ama neye denk geliyor o havada kalıyor biraz. Ben arkadaşlarımla oynarken de yüksek gecikmeyi görmüyorlar ama beni çok rahatsız ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı