Laptop vs masaüstü

eryoz1

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi çoğunlukla oyun için kullanacağım bir bilgisayar almak istiyorum, ama babam "Yarın öbür gün üniversiteye gidersin, ihtiyacın olur." diyor. Ne yapmalıyım? Eskiden masaüstü bilgisayarlar, oyunlarda laptopa göre 2 kat FPS verirdi. Şu an birkaç karşılaştırma videosu izledim, 10-20 FPS fark var. Yani oyuncu laptopları, masaüstüne performans konusunda bu kadar yakın mı? Ona göre masaüstü mü, laptop mu alacağıma karar vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için hala masaüstü. Laptopları yükseltemezsiniz kolay kolay, tek avantajları bataryalarının olmaları ve taşınabilirliği. Onun dışında masaüstü her türlü daha iyi.

Şimdi çoğunlukla oyun için kullanacağım bir bilgisayar almak istiyorum, ama babam "Yarın öbür gün üniversiteye gidersin, ihtiyacın olur." diyor. Ne yapmalıyım? Eskiden masaüstü bilgisayarlar, oyunlarda laptopa göre 2 kat FPS verirdi. Şu an birkaç karşılaştırma videosu izledim, 10-20 FPS fark var. Yani oyuncu laptopları, masaüstüne performans konusunda bu kadar yakın mı? Ona göre masaüstü mü, laptop mu alacağıma karar vereceğim.
Kaç yaşındasınız?

Gelişen teknoloji ile NVIDIA performansları masaüstü versiyonlara yakın olduğu için mobil ekran kartlarından M harfi attı, fakat masaüstü ile laptoplar arasında hala bir fark mevcut,

Laptop ın avantajı istediğiniz yere götürebilmeniz, babanızın da dediği gibi üniversiteye gidince iyi ki laptop aldım diyeceksiniz.

Masaüstünün zaman geçtikçe yükseltilebilir olması ve laptopa göre daha serin ve yüksek performansla çalışması gibi bir artısı var cihaz yerinde sabit, üniversiteye başlayınca tekrardan bir laptop almak zorunda kalacaksın.

Bütçenizi bilmiyorum fakat RTX 4060 veya 4070'li bir laptop alırsanız masaüstünü aratmayacağından emin olabilirsiniz.

Hocam şahsen ben masaüstü bir sisteme sahip olmak isteyen birisiyim. Hem laptoplara göre aynı fiyata daha iyi bir sistem toplanabileceği için hem de performans açısından daha iyi olduğu için. Fakat gel gelelim maalesef ki her seferinde bir yerlere gitmekten, her yaz evimde olmamamdan dolayı kasayı sırtlanıp götüremeyeceğim için laptop almak durumundayım. Eğer böyle bir durumunuz varsa zaten önünüzdeki seçenek belli.

Fakat dediğiniz gibi yarın öbür gün taşınabilir bir bilgisayara ihtiyaç olursa ne olur? Bu sorunun önüne geçmek için hem de performans olarak da iyi bir şeyler için biraz fazla para harcayıp 4070-4080'e sahip bir laptop alınarak da bu açık minimum düzeye indirilebilir.

Peki şu anda masaüstü alsam ne olur? Bu soruya da cevabım bir şey olmaz daha ucuza laptoptaki özelliklere sahip bir sistemi toplarsınız ve daha iyi bir performans verir ama zamanında yeri gelince laptop almak için satmak da gerekebilir ve sattıktan sonra da belki üzerine para koymak gerekebilir, bu şartlar altında ve ayriyetten satacağınız zaman elden çıkar mı onu da bir düşünmek lazım. Eğer cevap evet ise hiç düşünmeden bir masaüstü almak en mantıklısıdır. Fakat tereddütler var, tek seferlik bir bütçem var diyorsanız biraz ileriyi de düşünerek ve biraz da fazla para harcayarak iyi seviyede bir laptop almak çok daha doğru bir karar olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı