Laptop vs masaüstü

SymesLORD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x 4.6ghz
Asus Rtx 3060 dual o.c
16gb ram
Deep cooler 240mm sıvı soğutma
Fsp 750w psu
Meslek
Öğrenci
Elimde RTX 3060'lı bir kasam var. Bu sene 12. sınıfım ve üniversiteye hazırlanacağım. Meslek lisesinde AMP'de olduğum için haftanın 3 günü staj, 2 gün okulda oluyorum. Stajda olduğum zamanlarda Doping Hafıza ile TYT hazırlanmak istiyorum lakin elimde 5 yıl önce almış olduğum yıpranmış bir laptopum var ve küçük bir yük binmesinde fanları bağırmaya başlıyor bu da beni ve çevremdekileri de muhtemelen az da olsa rahatsız ediyordur. Oyun oynamayı da seven birisiyim ne yapmam gerek fikir verir misiniz?
-
Kasayı satacak olur isem böyle bir laptop alma niyetim var.

Sürekli seyahat halinde olacaksanız Gaming laptop size ağır gelecektir. Onu size başta söylemek istiyorum. Sürekli adaptörlerle gezeceksiniz. Amacınız kendiniz geliştirmekse laptop alımınızı ona göre yapın he yok ben oyunda oynayacağım diyorsanız laptop alırken en önemli kriter ekran kartının W değeridir. Alırken onu çok iyi araştırınız. 100W altı kırpılmış laptoplardan uzak durunuz. Alırken VRAM değeri yüksek olmalı şu an minimum 12 GB deniyor ama laptop tarafında RTX4 serilerinde bu fiyatlar çok uçuk siz minumum 6 gb olmasına özen gösteriniz. İşlemci bu süreçte bir tık daha düşük olabilir. Önemli olan ekran kartını besleyebilecek bir işlemci olması ki genelde laptop üreticileri işlemcilerini buna göre organize ediyor.

Dışarıda kullanmanız gerekiyorsa laptop tabii. Ben de kasa kullanıyordum ancak son zamanlarda çok seyahat ettiğim için satıp laptop aldım. HDMI, USB port sayısı bakımından kasayı aratıyor bazen tabii. Evde çoklayıcı ile kullanmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda oyun oynarken kasaya göre daha fazla ses çıkartıyor. Yine de memnunum ama bunları gözardı edersek. Taşınabilir olması ve 2. ekran olarak kullanabilmem işime geliyor.

Sürekli seyahat halinde olacaksanız Gaming laptop size ağır gelecektir. Onu size başta söylemek istiyorum. Sürekli adaptörlerle gezeceksiniz. Amacınız kendiniz geliştirmekse laptop alımınızı ona göre yapın he yok ben oyunda oynayacağım diyorsanız laptop alırken en önemli kriter ekran kartının W değeridir. Alırken onu çok iyi araştırınız. 100W altı kırpılmış laptoplardan uzak durunuz. Alırken VRAM değeri yüksek olmalı şu an minimum 12 GB deniyor ama laptop tarafında RTX4 serilerinde bu fiyatlar çok uçuk siz minimum 6 GB olmasına özen gösteriniz. İşlemci bu süreçte bir tık daha düşük olabilir. Önemli olan ekran kartını besleyebilecek bir işlemci olması ki genelde laptop üreticileri işlemcilerini buna göre organize ediyor.

Tatil zamanlarında evde olmuyorum il dışına çıktığım oluyor, ilçe dışında kaldığım oluyor. Bir laptop çantası alır adaptör taşımayı dert etmem. Beraberinde oyunda oynarım hikayeli rahatlatıcı. Ne zaman bir Valorant CS oynasam stresten sinirden geberiyorum. Linkini bırakmış olduğum laptop 105W değerine sahip. Gerek işlemci gerek RAM bakımından günümüz oyunlarını oynatacağını düşünüyorum. Atmış olduğum laptopu bir inceleme şansınız var ise çok sevinirim.

Dışarıda kullanmanız gerekiyorsa laptop tabii. Ben de kasa kullanıyordum ancak son zamanlarda çok seyahat ettiğim için satıp laptop aldım. HDMI, USB port sayısı bakımından kasayı aratıyor bazen tabii. Evde çoklayıcı ile kullanmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda oyun oynarken kasaya göre daha fazla ses çıkartıyor. Yine de memnunum ama bunları göz ardı edersek. Taşınabilir olması ve 2. ekran olarak kullanabilmem işime geliyor.

Evde sadece oyun için kasayı kullanıyorum o masanın başına geçipte kendimi derse vermem imkansız. 2-3 tane USB port olması benim için yeterlidir 1 tane mouse için 1 tanede USB bellek yeterlidir. Sizin laptopunuzun sesi bir yan odadan duyulacak kadar sesli çalışıyor mu? Benim şu anki laptopum o kadar sesli çalışıyorda :)

Dizüstü bilgisayar mantıklı çünkü her yere götürebilirsiniz. Masaüstü iyi olmaz.

Sadece oyun oynarım hayaliyle aldım. Böyle bir sistemlede ders çalışmam çok zor resmen beni oyuna çağırıyor.

D
Tatil zamanlarında evde olmuyorum il dışına çıktığım oluyor, ilçe dışında kaldığım oluyor. Bir laptop çantası alır adaptör taşımayı dert etmem. Beraberinde oyunda oynarım hikayeli rahatlatıcı. Ne zaman bir Valorant CS oynasam stresten sinirden geberiyorum. Linkini bırakmış olduğum laptop 105W değerine sahip. Gerek işlemci gerek RAM bakımından günümüz oyunlarını oynatacağını düşünüyorum. Atmış olduğum laptopu bir inceleme şansınız var ise çok sevinirim.

Evde sadece oyun için kasayı kullanıyorum o masanın başına geçipte kendimi derse vermem imkansız. 2-3 tane USB port olması benim için yeterlidir 1 tane mouse için 1 tanede USB bellek yeterlidir. Sizin laptopunuzun sesi bir yan odadan duyulacak kadar sesli çalışıyor mu? Benim şu anki laptopum o kadar sesli çalışıyorda :)

Sadece oyun oynarım hayaliyle aldım. Böyle bir sistemlede ders çalışmam çok zor resmen beni oyuna çağırıyor.
Dostum oyunu bırak sen sat bilgisayarı diz üstü al

@SymesLORD O fiyata daha iyi laptop bulunabilir. Laptop almanızı öneririm.

Önceliğim Ryzen bir işlemci almak çevremde birçok Intel kullanıcısı gördüm ve kendimde Intel'i laptoplarde deneyimledim soğutmak gerçekten çok zor. Attığım laptopunda soğutma sistemi iyi diye attım. Bir yakınım Lenovo bir laptop kullanıyordu 1 tane ızgarası olmamasına rağmen Valorant'ta 200 civarı FPS alıp laptoptan neredeyse fan sesi dahi duyulmuyordu.

Bence masaüstünü satıp laptop alın. Her yere götürüp çalışabilirsiniz.

Bir ara zaten satmaya kalkıştım babamlada konuştum. Bana aynen şunu söyledi " Kasadaki parçaları değiştirebilirsin daha uyguna gelir demişti laptopdaki parçaları değiştiremezsin zamanla eskiyecek yenileyemezsin." demişti bu da beni ikna etmişti zamanında satmamıştım. Ama şimdi işin içine TYT girince satıp laptop alıp her yerde çalışmayı hedefliyorum.

Dostum oyunu bırak sen sat bilgisayarı diz üstü al

Oyunu bırak derken ne kast ettiniz tam anlayamadım.

Son düzenleme:
Elimde RTX 3060'lı bir kasam var. Bu sene 12. sınıfım ve üniversiteye hazırlanacağım. Meslek lisesinde AMP'de olduğum için haftanın 3 günü staj, 2 gün okulda oluyorum. Stajda olduğum zamanlarda Doping Hafıza ile TYT hazırlanmak istiyorum lakin elimde 5 yıl önce almış olduğum yıpranmış bir laptopum var ve küçük bir yük binmesinde fanları bağırmaya başlıyor bu da beni ve çevremdekileri de muhtemelen az da olsa rahatsız ediyordur. Oyun oynamayı da seven birisiyim ne yapmam gerek fikir verir misiniz?
-
Kasayı satacak olur isem böyle bir laptop alma niyetim var.
Eski laptopun fanlar temizlik ve fan göbekleri (bazilarinda fanda kâğıt bantın altında) yağ istiyor, becerebilirsen sessiz çalışır. Derse önem ver, oyun tatil günlerinde ve bazen olsun!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı