Laptop vs masaüstü

Eski laptopun fanlar temizlik ve fan göbekleri (bazilarinda fanda kâğıt bandın altında) yağ istiyor, becerebilirsen sessiz çalışır. Derse önem ver, oyun tatil günlerinde ve bazen olsun!

Bunu bırakmak istememin bir sebebi daha zamanında bakımını kendim yaparken kasanın altındaki vidaları sökmeyi unutum kasayı açmaya çalışmamdan dolayı laptopun kenarlarında tornavidadan oluşma hasarlar var. Sdkart tarafı kırık. Görünüş açısından da rahatsız ediyor beni.

Önceliğim Ryzen bir işlemci almak çevremde birçok Intel kullanıcısı gördüm ve kendimde Intel'i laptoplarde deneyimledim soğutmak gerçekten çok zor. Attığım laptopunda soğutma sistemi iyi diye attım. Bir yakınım Lenovo bir laptop kullanıyordu 1 tane ızgarası olmamasına rağmen Valorant'ta 200 civarı FPS alıp laptoptan neredeyse fan sesi dahi duyulmuyordu.

Bir ara zaten satmaya kalkıştım babamlada konuştum. Bana aynen şunu söyledi " Kasadaki parçaları değiştirebilirsin daha uyguna gelir demişti laptopdaki parçaları değiştiremezsin zamanla eskiyecek yenileyemezsin." demişti bu da beni ikna etmişti zamanında satmamıştım. Ama şimdi işin içine TYT girince satıp laptop alıp her yerde çalışmayı hedefliyorum.

Oyunu bırak derken ne kast ettiniz tam anlayamadım.

Oyunu bırak derse odaklan hayata odaklan ileride sıkıntı çekme.

Tatil zamanlarında evde olmuyorum il dışına çıktığım oluyor, ilçe dışında kaldığım oluyor. Bir laptop çantası alır adaptör taşımayı dert etmem. Beraberinde oyunda oynarım hikayeli rahatlatıcı. Ne zaman bir Valorant CS oynasam stresten sinirden geberiyorum. Linkini bırakmış olduğum laptop 105W değerine sahip. Gerek işlemci gerek RAM bakımından günümüz oyunlarını oynatacağını düşünüyorum. Atmış olduğum laptopu bir inceleme şansınız var ise çok sevinirim.

Evde sadece oyun için kasayı kullanıyorum o masanın başına geçipte kendimi derse vermem imkansız. 2-3 tane USB port olması benim için yeterlidir 1 tane mouse için 1 tanede USB bellek yeterlidir. Sizin laptopunuzun sesi bir yan odadan duyulacak kadar sesli çalışıyor mu? Benim şu anki laptopum o kadar sesli çalışıyorda :)

Sadece oyun oynarım hayaliyle aldım. Böyle bir sistemlede ders çalışmam çok zor resmen beni oyuna çağırıyor.
Kesinlikle yeterli gelmez diyemem tabii eklemeyi unutmuşum. Ben monitörle kullandığım için ekstra klavye de takıyorum o yüzden yetersiz kalıyor. Sizin için yeterli olabilir tabii. Oyun oynarken yüksek ses çıkıyor biraz ama kulaklık takınca duyulmuyor oyunun sesi bastırıyor.

Kesinlikle yeterli gelmez diyemem tabii eklemeyi unutmuşum. Ben monitörle kullandığım için ekstra klavye de takıyorum o yüzden yetersiz kalıyor. Sizin için yeterli olabilir tabii. Oyun oynarken yüksek ses çıkıyor biraz ama kulaklık takınca duyulmuyor oyunun sesi bastırıyor.

Laptopunuzdeki işlemci Intel mi? Şaşırmam.

İşlemciye göre değil de laptopa göre değişir bence o. Lenovo LOQ kullanıyorum ben, almadan önce incelemelere bakarken çoğu kişi diğer gaming laptoplara göre sessiz diyordu. Başka laptop kullanmadığım için kesin böyle diyemiyorum tabii ama işlemciden çok laptopa bağlı gibi.

İşlemciye göre değil de laptopa göre değişir bence o. Lenovo LOQ kullanıyorum ben, almadan önce incelemelere bakarken çoğu kişi diğer gaming laptoplara göre sessiz diyordu. Başka laptop kullanmadığım için kesin böyle diyemiyorum tabii ama işlemciden çok laptopa bağlı gibi.
Hani şu sebepten söyledim doğru orantılı olarak , işlemci çok ısınır ise fan çok sesli çalışır , işlemci az ısınır ise fan sesli çalışmaz. Ne olursa olsun fanlar sessiz mi çalışır diyorsunuz ?

Hani şu sebepten söyledim doğru orantılı olarak , işlemci çok ısınır ise fan çok sesli çalışır , işlemci az ısınır ise fan sesli çalışmaz. Ne olursa olsun fanlar sessiz mi çalışır diyorsunuz ?
Haklısınız hocam, ama üreticilere göre fanların şekilleri, kaliteleri değişiyor sonuçta. Çok üst düzey laptoplarda bu kadar ses çıkmıyordur bence. Çok da sıcak çalışmıyor ama bunu laptopun soğutma performansına da yorabiliriz tabii ses çıkartması bir işe yarıyor demek ki.

Haklısınız hocam, ama üreticilere göre fanların şekilleri, kaliteleri değişiyor sonuçta. Çok üst düzey laptoplarda bu kadar ses çıkmıyordur bence. Çok da sıcak çalışmıyor ama bunu laptopun soğutma performansına da yorabiliriz tabii ses çıkartması bir işe yarıyor demek ki.

Fanın çıkarmış olduğu sesin işlemcilerle bir alakası yok mu diyorsunuz yani doğru mu anlıyorum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı