Laptop Wi-Fi'sini 5 GHz'e yükseltmek

Engin3444

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, evimde 100 Mbps fiber internet kullanıyorum. Telefondan bağlandığımda her şeyi takır takır açıyor çünkü 5 GHz bandına bağlı. Fakat laptopum 5 GHz desteklemediği için aynı internet ıstırap oldu. Çok yavaş çalışıyor sürekli kopuyor. Sinyal güçlendirici de kullanıyorum TP-Link TL-WA850re fakat o da sadece 2.4 olanı görüyor. Laptopumun Wi-Fi kartını 5 GHz destekli bir kart ile değiştirmek istiyorum. Fakat laptop hangisini destekler, en günceli nedir hiçbir bilgim yok. Bilgisayarımın modelini ve Wi-Fi kartının modelini aşağıya yazıyorum. Bunu değiştirebileceğim 5 GHz destekli bir öneride bulunur musunuz? Teşekkürler.
Wi-Fi kartı modeli broadcam BCM43142 802.11 bgn Wi-Fi M.2 adapter, laptop modeli HP 15-AB218nt

Sizin kartınız Intel'in 6000 serisi ağ bağdaştırıcıları ile aynı, ürünlerin sayfasını atarım şimdi.

Hocam bu attığınız yerde birçok şey mevcut fakat ben bunlardan anlamıyorum, bir de çıkış tarihleri 2011, 2012 diyor. Daha güncel yeni çıkmış makul fiyatlı ve laptopun 5 GHz desteklemesi için hangisini almalıyım ve nereden alabilirim halihazırda yurtdışından gelmesini vs. beklemeden hazır satan bir yer, site vs. var mı?

Hocam bu attığınız yerde birçok şey mevcut fakat ben bunlardan anlamıyorum, bir de çıkış tarihleri 2011, 2012 diyor. Daha güncel yeni çıkmış makul fiyatlı ve laptopun 5 GHz desteklemesi için hangisini almalıyım ve nereden alabilirim halihazırda yurtdışından gelmesini vs. beklemeden hazır satan bir yer, site vs. var mı?
Yeni çıkan kartların pinleri farklı şekilde oluyor, yani bilgisayara takamazsınız. O pin düzeninin ismini hatırlayamadım şimdi. Bİlen birisi varsa, o düzendeki tüm kartları araştırabilirsiniz. Eski kartların da ikinci ellerine bakabilirsiniz.

wifi_old.jpg

wifi_yeni.jpg

Benim laptopun Wi-Fi kartı girişi ve mevcut Wi-Fi kartının resmini yükledim. Benim kart laptop girişine biraz ufak kalıyor daha büyüğü de olur gibi görünüyor. Bunlara dayanarak hangi kartı öneriyorsunuz.
IMG_2455.jpg

IMG_2456.jpg

Sizin kartınız yeni nesillerdenmiş. En güncelini bilmiyorum.ancak Intel'in ürün sayfasını atayım.

Eski kartların yapısı PCIe Half Mini Card şeklindeymiş. Yeni kartların yapısı ise M.2 2230 ve M.2 1216 şeklindeymiş. Yani yeni kartlar M.2 formunda. Sizinki de M.2 formunda ancak anakart hepsini,destekler mi emin değilim. Onun için hangi bilgilere bakmak gerekiyor tam bilmiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı