Laptop yeni alınan RAM ile ekran kitlenmesi

Gonzaless

Femtopat
Katılım
11 Mart 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar laptopum Intel i5 8.nesil 4 GB RAM 128 SSD NVIDIA ekran kartı MX 130 var geçenlerde 4 GB RAM aldım kulandığım RAM ile aynı ama sanırım BIOS ayarlarım sıkıntılı AMD cool and quiet AMD sıkıntısı buymuş NVIDIA BIOS ayarları nasıl yapabilirim bazenleride bir anda YouTube dolanırken bu sesi cızırtı veriyor Leptop cızırtısı ve donması resetliyorum tekrar aynı şekilde AFK kalınca donuyor. Çay almaya gitim geldim 1dk sürmedi ve kendini kitlemiş. Önceden bu RAM'i takmamışken bu sorunlar yoktu oyunlarda kesinlikle bu sorun yok sadece RAM'in MHz değeri düşük olduğunda kendini kitliyor. Sabit diskle alakası yok zaten 0 yapmıştım. Bana ne gibi çözümler üretebilirsiniz?
 
Ben de önceden kullandığım laptopa RAM eklediğimde siyah ekran ve açıldığında da ekranda glitch gibi sorunlar yaşamıştım. Eğer RAM'i takarken bilgisayarın bataryasını çıkarmadıysanız problem oradan kaynaklı olabilir. Laptopu tekrar açıp bataryayı çıkardıktan sonra RAM'i çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Benim sorunumu bu çözmüştü. Tabi bunun ardından ne olur ne olmaz diyip Bios update de yapmıştım. Bios'un güncel olması da önemli.
 
Herkese merhabalar laptopum Intel i5 8.nesil 4 GB RAM 128 SSD NVIDIA ekran kartı MX 130 var. Geçenlerde 4 GB RAM aldım kullandığım RAM ile aynı ama sanırım BIOS ayarlarım sıkıntılı. AMD cool and quiet AMD sıkıntısı buymuş NVIDIA BIOS ayarları nasıl yapabilirim? Bazen de bir anda YouTube dolanırken bu sesi cızırtı veriyor Leptop cızırtısı ve donması resetliyorum tekrar aynı şekilde AFK kalınca donuyor. Çay almaya gittim geldim 1dk sürmedi ve kendini kilitlemiş. Önceden bu RAM'i takmamışken bu sorunlar yoktu. Oyunlarda kesinlikle bu sorun yok. Sadece RAM'in MHz değeri düşük olduğunda kendini kilitliyor. Sabit diskle alakası yok zaten 0 yapmıştım. Bana ne gibi çözümler üretebilirsiniz?

Hocam cihazınızda olan RAM'in aynısından aldığınıza eminsiniz değil mi? Yani hız (MHz), DDR sürümü, CL değeri ve özellikle markası aynı değil mi? Eğer bunlardan biri bile aynı değilse sorun çıkması çok olası.
 
Size çözüm üretemeyiz maalesef.
Çünkü aynı dediğiniz RAM'ler muhtemelen aynı değil ve çakışıyorlar.
Eğer iade edebiliyorsanız aldığınız belleği iade edin ve elinizdeki belleği de satarak Dual kit bellek alın.
Dual kit almasına gerek yok aynısından alsa yeterli. Eğer aynısından bulamaz ise o zaman dediğinizi yapmalı.
 
Bellek kodları aynı olsa bile ki birebir aynısını bulması şans.
Bellekte kullanılan çiplerin markasından bu çiplerdeki versiyon farkından bile çakışma olur.
Hocam zaten tahminimce eski bir cihaz. Kullandığı modeli bulabileceğini düşünüyorum. Ancak 0 risk almak istiyorsa dediğiniz gibi elindekini de satsın ve dual kit alsın.
 
bu benim 1. slotum
2. slotum mhz düşüken kitleniyor
 

Dosya Ekleri

  • ram1.png
    ram1.png
    126,5 KB · Görüntüleme: 23
  • ram 2.png
    ram 2.png
    122,4 KB · Görüntüleme: 23
Amd cool and quiet özelliği işlemcinin çarpanını değiştiriyor ve bilgisayar kullanılmadığında ya da az işlem gerektiren şeyler yapıldığında 800 mhz hızına ve x4'e düşürüyor (20w). Yük altında da 115w, 3200mhz, x16 hızına çıkarıyor. Eğer bu özelliği kapatırsam problem düzeliyor. Ya da Çarpan hızını amd cpu power programıyla sabit tutarsam yine bilgisayarda problem olmuyor.

Problem işlemcide mi yoksa anakartta mı bilmiyorum ama bu şekilde donma problemi çözüldü. Böyle birşey okudum buna benzer
 

Geri
Yukarı