Laptop Yeniden Başlatma Hızı Yavaş

aydoğan süer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Laptobum Toshiba Satellite Açma Kapama Hızı çok yüksek ama yeniden başlatınca bilgisayar kendini zor toparlıyor bu neden oluyor. SİSTEM:İntel Core İ3 3110m 2.40 GHZ 4 CPU
6GB RAM
500GB Harddisk 250GB SSD
Nvidia Geforce 710m 1 GB ve İntel HD Grapichs 4000 2 gb

Eğer windows 8 veya 8.1 kullanıyorsanız bu normaldir.
Şöyle açıklayayım;
Windows 8-8.1, kapanırken windows 7 deki gibi tamamen kapanmaz, uykuya dalar. Bir nevi hazırda bekler. Siz bilgisayarı açtığınızda, windows 8 hazırda beklediğinden, hemen boot etmeye başlar ve açılır. Eski işletim sistemleri tamamen kapanır, sonra baştan açılmaya çalışır. Windows 8 i yeniden başlatarak tamamen kapatıp açmış oluyorsunuz. Bu yüzden zaman uzuyor.
Not: Bilgilerimde eksiklik veya yanlışlık olabilir. Bilgili arkadaşlar beni uyarırsa memnun olurum.

@Kadir Berk Yeniyurt Ben ise bir yerden şöyle duymuştum, kapatıp açılınca Ram'den alıyor bilgileri bilgisayar. Yeniden başlatmada ise HDD'den alıyor bilgileri. Tabi ne kadar doğrudur yanlıştır bilemem ama... Bu arada 8.1'de güç kablosunu çekip taktıktan sonra bile açılma hızı yeniden başlatmadan hızlı oluyor. En azından bende durum böyle.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı